Învață să-ți controlezi mânia
vineri, 29 martie

„Discernământul unui om îl face încet la mânie și este o onoare pentru el să treacă peste o insultă.” (Proverbe 19:11, NTR)

Când vine vorba de furie, iată ce trebuie să știi: nu este o tulburare psihologică; toată lumea se enervează. Și nu este neapărat un păcat. La fel ca un râu care curge repede, ea poate genera energie constructivă sau distructivă și poate fi dezlănțuită în mod negativ sau exploatată în mod pozitiv. De obicei, furia este înțeleasă greșit ca fiind ceva ce ne este făcut de alții sau de circumstanțe. Spunem: „Nu m-am putut abține; m-au forțat!” „Ce puteam să fac? M-a enervat!”

Asta sună a grădina Edenului. Adam a spus: „Femeia pe care mi-ai dat-o m-a făcut să fac asta!” De la cădere încoace, am pretins că suntem victime ale oamenilor, ale diavolului și ale circumstanțelor care nu depind de noi – o credință care devine o profeție ce se împlinește singură, făcându-ne să ne simțim neajutorați și la mila forțelor externe. Ce spune Cuvântul lui Dumnezeu despre mânia noastră? „Discernământul unui om îl face încet la mânie”. Asta înseamnă că atunci când oamenii sensibili se înfurie, își controlează emoțiile. Indiferent care este declanșatorul extern, răspunsul este întotdeauna un răspuns intern. „Rodul Duhului este [...] stăpânirea de sine” (Galateni 5:22-23, NTR). Să rămâi plin de Duhul lui Dumnezeu, iată felul în care-ți poți controla mânia. În loc să-ți alimentezi furia spunându-ți: „Nu scapi ușor dacă te porți așa cu mine”, încearcă să te gândești: „Indiferent de ceea ce spui sau faci, Duhul lui Dumnezeu trăiește în mine și am stăpânire de sine!” Biblia spune: „Harul lui Dumnezeu [...] ne învață să renunțăm la comportamentul lipsit de evlavie și la poftele lumești și să trăim în veacul de acum într-un mod cumpătat, drept și evlavios” (Tit 2:11-12, NTR). Așadar, învață să-ți controlezi mânia.

Cum ți s-a părut mesajul de azi?
Dă click aici și scrie-ne părerea ta!