Schimbă-ți așteptările
duminică, 28 aprilie

„V-am spus aceste lucruri pentru ca bucuria Mea să rămână în voi.” (Ioan 15:11)

De ce a zis Isus: „V-am spus aceste lucruri pentru ca bucuria Mea să rămână în voi și bucuria voastră să fie deplină”? Fiindcă, dacă îi permiți, stresul te va goli de bucurie și te va duce într-o viață de depresie, plictiseală și nemulțumire. Să recunoaștem – cei mai mulți dintre noi suntem mult prea serioși! Facem mare caz de orice. Să întârzii cinci minute, să rămâi blocat în trafic, să te privească cineva urât, să aștepți la coadă, să gătești prea mult, să te îngrași cu un kilogram, să descoperi un rid, să faci o simplă greșeală...  orice ar fi; ne pierdem ușor perspectiva.

Adevărata problemă este că avem așteptări nerealiste. Nu așa vrea Dumnezeu să trăiești! Dacă vrei să experimentezi bucuria promisă de Isus, fă următoarele două lucruri: 1) Recunoaște că încrâncenarea ta se datorează în mare parte modului în care ai decis că ar trebui să fie viața. 2) Recunoaște că așteptările tale îți generează o mare parte din frustrare. Dacă continui să te aștepți ca lucrurile să fie întotdeauna într-un anumit fel și ele nu sunt, vei fi mereu supărat. Iată o idee: încearcă astăzi să abordezi viața fără toate acele așteptări. De exemplu, nu te mai aștepta ca toată lumea să fie prietenoasă – atunci când unii vor fi, vei fi încântat. Nu te aștepta ca ziua ta să fie lipsită de probleme; când apar necazuri, privește în sus și spune: „Mulțumesc, Doamne, pentru încă o șansă de a crește”. Haide, încearcă și vezi cât de bine se așează lucrurile. În loc să înoți împotriva curentului, învață să mergi în direcția lui. Foarte curând, vei descoperi că te bucuri mai mult de viață! Și nu doar atât: celorlalți le va face mai multă plăcere să fie în preajma ta.

Scrie-ne cum ne putem implica în zona ta!
Suntem dispuși să le dăruim gratuit Mesajul de azi tuturor celor din zona ta (biserici, organizații, spitale, penitenciare, case de bătrâni, mici comunități). Scrie-ne aici!