Tu ești ambasadorul lui Cristos (1)
miercuri, 12 iunie

„Noi suntem deci ambasadori ai lui Cristos.” (2 Corinteni 5:20, NTR)

Slujba ta în Împărăția lui Dumnezeu este aceea de „ambasador”. Ce privilegiu! Și ce responsabilitate! În zilele următoare, vom analiza câteva dintre calitățile unui ambasador: Trebuie să fii cetățean al țării pe care o reprezinți. Iar „cetățenia noastră este în ceruri” (Filipeni 3:20). Aflat în exil, Ioan a scris: „Eu [...] mă aflam în ostrovul care se cheamă Patmos [...] În ziua Domnului eram în Duhul” (Apocalipsa 1:9-10). Ioan știa că nu locul în care se afla conta, ci cine era el atunci când Îl reprezenta pe Domnul său.

Viața ta este singura Biblie pe care mulți oameni o vor citi vreodată. De pe buzele tale vor primi singura Evanghelie pe care o vor auzi vreodată. Iar atitudinea ta poate face mai mult pentru a-i câștiga decât toate argumentele tale. Înainte de a fi răstignit, Isus a rostit această rugăciune pentru ucenicii Săi: „Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzești de cel rău. Ei nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume. Sfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul. Cum M-ai trimis Tu pe Mine în lume, așa i-am trimis și Eu pe ei în lume” (Ioan 17:15-18).

Înainte ca un ambasador să fie numit, el sau ea trece prin cea mai atentă examinare imaginabilă. Integritatea morală, interacțiunile financiare, viața de familie, calitatea muncii, fiecare cuvânt și acțiune îi sunt analizate la microscop. Nu ar trebui să fie cel puțin la fel și pentru ambasadorii Regelui regilor? Nu uita niciodată de partea cui te afli. Nu uita niciodată din ce regat faci parte. Nu uita niciodată pe Cine reprezinți. Ești ambasadorul lui Cristos.