Începe să memorezi versete
luni, 29 aprilie

„Cuvântul lui Hristos să locuiască din belșug în voi.” (Coloseni 3:16)

Înainte de dezvoltarea limbajului scris, memorarea era singura modalitate de învățare. În zilele noastre, ea a căpătat reputația proastă de „învățare pe de rost”. Dar memorarea nu-ți face mintea un loc plictisitor dimpotrivă! Atunci când stocăm cuvinte minunate în memorie, putem avea o viață interioară mult mai bogată decât cineva care nu o face.

Eva Hermann a petrecut doi ani într-un lagăr de prizonieri nazist. Ea a povestit cum a auzit-o pe o tânără colegă de celulă recitând rugăciunea Sfintei Tereza: „Să nu lași nimic să te tulbure; să nu te sperie nimic; toate lucrurile trec. Numai Dumnezeu nu se schimbă. Răbdarea poate face toate lucrurile. Cine Îl are pe Dumnezeu, are totul. Numai Dumnezeu este de ajuns”. Când Eva a văzut cât de mult a ajutat-o pe fată, a început și ea să repete rugăciunea la sfârșitul fiecărei zile. Mai târziu, Eva a scris despre cum timpul petrecut în închisoare a fost transformat de cuvintele pe care le memorase. Acest lucru ilustrează felul în care cuvintele pe care le memorăm ne sunt disponibile pentru a transforma momentele vieții noastre.

Așadar, atunci când îți vorbește un verset din Scriptură, oprește-te și scrie-l pe un post-it. Pune-l pe oglinda din baie, pe smartphone, pe calendarul tău sau în mașină. Dacă ești o persoană care învață auditiv, ascultă Scriptura citită de pe un CD sau de pe un iPod. Dacă ai o memorie vizuală, aprinde o lumânare și citește aceste cuvinte: „Dumnezeu e lumină și în El nu este întuneric” (1 Ioan 1:5). Atunci când Cuvântul lui Dumnezeu este exersat, memorat și repetat des, este ca un flux de bucurie, pace și putere care curge și îți poartă sufletul cu el.