Când te închini, interiorizezi Cuvântul lui Dumnezeu
sâmbătă, 17 octombrie

„Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti.” (Efeseni 5:19)

Adevărurile din Cuvântul lui Dumnezeu au fost transmise din generație în generație prin predicare, învățare și publicare, dar și prin imnurile și cântările prin care ne închinăm în biserică. Când le cânți, proclami adevărul Cuvântului lui Dumnezeu și în același timp îl interiorizezi. Crești din punct de vedere spiritual prin Cuvântul pe care îl auzi, prin Cuvântul pe care îl studiezi, prin Cuvântul pe care îl rostești și, da, prin Cuvântul pe care îl cânți.
Pavel scrie: „Fiţi plini de Duh. Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti şi cântaţi şi aduceţi din toată inima laudă Domnului” (versetele 18-19). Isus nu a predicat doar Cuvântul, ci l-a și cântat: „După ce au cântat cântarea, au ieşit în Muntele Măslinilor” (Matei 26:30).
De ce insistă Biblia atât de mult să rostim Cuvântul lui Dumnezeu? Pentru că atunci când citești Cuvântul lui Dumnezeu cu voce tare, îl interiorizezi pe două căi – prin ochi și prin urechi. Același lucru se întâmplă când cânți Cuvântul lui Dumnezeu. Cei care citesc Cuvântul nu ar trebui să îi privească de sus pe cei care îl cântă, iar cântăreții nu ar trebui să se simtă inferiori din punct de vedere spiritual predicatorilor. Important este să pătrunzi în Cuvântul lui Dumnezeu și Cuvântul lui Dumnezeu să pătrundă în tine. Unii dintre noi facem acest lucru cel mai bine prin predici, alții prin studiu biblic individual, iar alții prin cântări care proclamă adevărurile transformatoare ale Cuvântului lui Dumnezeu. Nu uita, atunci când te închini, interiorizezi Cuvântul lui Dumnezeu.