Nu te certa!
sâmbătă, 27 iulie

„Curmă cearta înainte de a se înteți.” (Proverbe 17:14)

Ai văzut autocolantul de pe bara de protecție a mașinii, care spune: „Oamenii care cred că le știu pe toate sunt extrem de enervanți pentru noi, cei care le știm pe toate”? Vei găsi atotștiutori peste tot. Persoanele în vârstă, care se tem să devină inutile, se luptă să demonstreze că încă mai știu foarte multe lucruri. Oamenii religioși își folosesc convingerile ca pe o bâtă pentru a-i lovi pe alții în cap. Biblia spune: „Luptați pentru credință” (Iuda v. 3).

Dar există o diferență între a te lupta și a fi certăreț. Pavel a scris: „Ferește-te de întrebările nebune și nefolositoare, căci știi că dau naștere la certuri. Și robul Domnului nu trebuie să se certe; ci să fie blând cu toți, în stare să învețe pe toți, plin de îngăduință răbdătoare” (2 Timotei 2:23-24). Reține aceste patru fraze: 1) „Nu trebuie să se certe”. Nu te certa, ci doar plantează semințele Cuvântului lui Dumnezeu și ai încredere că Duhul Sfânt va lucra în inimile oamenilor. 2) „Să fie blând cu toți”. Nu trebuie să fii ostil, să înjosești sau să fii dezagreabil cu cineva care nu-ți împărtășește punctul de vedere. Ce te împinge spre o astfel de lipsă de amabilitate? Trebuie să dovedești că oamenii greșesc pentru a-ți valida valoarea de sine? 3) „În stare să învețe”. În loc să încerci să-ți impui opiniile asupra cuiva, spune pur și simplu: „Iată ce am descoperit în Cuvântul lui Dumnezeu și iată diferența pe care a făcut-o în viața mea”. Experiența ta nu este niciodată la mila argumentelor altcuiva. 4) „Plin de îngăduință răbdătoare”. Doar atunci când propriile tale răni au fost vindecate, Dumnezeu te poate folosi pentru a vindeca rănile altora.

Așadar, roagă-te: „Tată, fă din mine un instrument al păcii, astfel încât oamenii să fie deschiși la adevărurile pe care le descoperi prin mine. În Numele lui Isus mă rog. Amin.”