Atitudinea potrivită (2)
vineri, 9 mai
„Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede!” (Marcu 9:23)
Demostene, care a fost considerat cel mai mare orator din Grecia antică, avea un grav defect de vorbire. Legenda spune că l-a depășit recitând versuri ținând pietricele în gură și vorbind de pe malul mării peste vuietului valurilor.
Ca prizonier în castelul Wartburg, Martin Luther și-a folosit timpul traducând Noul Testament în germană. Beethoven și-a scris cele mai mari capodopere simfonice după ce și-a pierdut auzul.
John Bunyan a scris Călătoria pelerinului în închisoare. Și Daniel Defoe a scris în închisoare cartea Robinson Crusoe. Abraham Lincoln este considerat de mulți cel mai bun dintre președinții Statelor Unite, dar probabil că nu ar fi devenit cunoscut ca un mare lider dacă nu ar fi condus țara prin Războiul Civil.
Pare că în crearea marilor lideri și gânditori sunt implicate situațiile dificile. Dar acest lucru se întâmplă doar atunci când atitudinile lor sunt corecte. Atunci când o problemă apare în viața cuiva care are atitudinea potrivită, rezultatul este adesea minunat. Din mari frământări ies mari diplomați, oameni de afaceri, oameni de știință, educatori, pastori și alții.
Fiecare provocare este o oportunitate, iar fiecare oportunitate are o provocare. Dar atitudinea cu care îți abordezi problema determină în mare măsură rezultatul. Când un bărbat al cărui fiu nu putea să audă sau să vorbească I-a cerut lui Isus să-l vindece, Isus i-a răspuns: „Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede!” (v. 23). Bărbatul a răspuns: „Cred, Doamne! Ajută necredinței mele!” (v. 24). Și Isus a făcut-o. În plus, El l-a vindecat pe fiul acelui om.
Dacă ai nevoie de ajutor în ceea ce privește atitudinea ta, vorbește astăzi cu Domnul.
Trimite acum mărturia ta!
Fiecare mărturie contează și poate aduce speranță altora. Nu subestima impactul cuvintelor tale – ele îi pot inspira și încuraja pe alții să își găsească drumul în credință.
Scrie-ne aici!