Cum te vede Dumnezeu
marți, 2 aprilie

„[...] ai preț în ochii Mei.” (Isaia 43:4)

Ai mers vreodată la un târg de mașini cu speranța că vei găsi un chilipir? Pentru un ochi neexperimentat, multe lucruri arată ca un gunoi. Poate că au adunat praf și mucegai în podul cuiva. Dar ochiul antrenat vede o comoară ascunsă; obiecte care trebuie doar curățate, lustruite și restaurate pentru a redeveni valoroase.

Așa face Dumnezeu cu noi. Când Satan îți spune că nu ai valoare, Dumnezeu se uită în interiorul tău și vede comori ascunse. Când Îl faci pe Isus Domnul vieții tale, El îți permite să-ți depășești trecutul, să reziști tentațiilor, să învingi obiceiurile proaste, să te ridici deasupra limitărilor pe care ți le impui tu însuți și să realizezi că în ochii lui Dumnezeu, ai o mare valoare. Începi să crezi cu adevărat ceea ce a spus El: „Ai preț în ochii Mei”.

Adevărul este că atunci când continui să fii dur cu tine, poți avea tendința de a te asocia cu oameni care fac același lucru. Dar odată ce începi să realizezi felul în care te prețuiește Dumnezeu, întreaga ta perspectivă se schimbă. Cu Dumnezeu, nu poți pierde. Chiar și atunci când te împiedici, El te va ajuta să te ridici din nou, să devii mai puternic, mai înțelept și să mergi mai departe spre victorie. Atunci când te vezi doar ca pe cineva care face greșeli și eșuează, te privești în oglinda greșită. Odată ce începi să te vezi în oglinda Cuvântului lui Dumnezeu, vezi pe cineva care este transformat zi de zi pentru a deveni asemenea lui Isus (2 Corinteni 3:18). Așa te vede Dumnezeu astăzi.