Care sunt valorile tale? (1)
duminică, 23 iunie

„Neprihănirea oamenilor cinstiți îi cârmuiește [...]” (Proverbe 11:3)

Iată câteva valori bazate pe Scriptură: 1) Suveranitatea lui Dumnezeu. „Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau și în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele” (Psalmul 139:16). Te poți odihni știind că Dumnezeu are ultimul cuvânt în tot ceea ce te privește (vezi Psalmul 138:8). La urma urmei, destinul tău este deja stabilit. Când știi asta, nu trebuie să încerci să manipulezi oamenii și circumstanțele în avantajul tău. Trebuie pur și simplu să treci prin ușile pe care le deschide Dumnezeu și să fii împăcat cu ușile pe care le închide, știind că El are întotdeauna în inimă cele mai bune lucruri pentru tine.

2) Integritatea. „Neprihănirea oamenilor cinstiți îi cârmuiește”. Pe măsură ce umbli în integritate, vei experimenta pacea lui Dumnezeu, pentru că știi că ai făcut ceea ce este corect în ochii Lui. Integritatea nu înseamnă doar să fii cinstit sau să spui adevărul, ci și să te asiguri că ceea ce spui este adevărat. Cu alte cuvinte, faci din cuvântul tău legământul tău. Psalmul 15:4 afirmă că una dintre trăsăturile unei persoane care rămâne în prezența lui Dumnezeu și care face voia Lui este că „își ține promisiunile chiar și atunci când doare” (trad. după NLT).

3) Smerenia. „Smerenia merge înaintea slavei” (Proverbe 15:33). Smerenia nu este lipsa valorii personale, ci, dimpotrivă, o acceptare a punctelor tale forte date de Dumnezeu și a limitărilor permise de Dumnezeu. Punctele tale tari nu ar trebui să te facă arogant, iar limitările tale nu ar trebui să te facă temător, pentru că Dumnezeu a promis: „Harul Meu îți este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.” (2 Corinteni 12:9)