Poți avea liniște sufletească
marți, 13 februarie

„Domnul binecuvântează pe poporul Său cu pace.” (Psalmul 29:11)

Toată lumea își dorește liniște sufletească. Fie că ești un om de afaceri care se confruntă cu presiunea termenelor limită, o gospodină care încearcă să strângă copiii sau un student care încearcă să termine facultatea, toată lumea își dorește liniște sufletească. Dar cei mai mulți dintre noi experimentează mai mult stres decât liniște. Cât de familiarizat ești tu cu stresul?

Un autor a scris: „Iată un mic test. Completează fiecare dintre aceste propoziții cu termenul potrivit: «Sunt gata să renunț la... Sunt un pachet de... Viața mea se... Sunt la capătul... Îmi vine să demisionez de la...». Cum te-ai descurcat? Dacă ai răspuns: «luptă, nervi, prăbușește, puterilor și condiția umană», dă-ți nota 10”. Cei mai mulți dintre noi am murmurat aceste cuvinte atât de des, încât sunt aproape o a doua natură.

Stresul este o realitate regretabilă a vieții în lumea noastră contemporană. Vânzările de sedative sunt la un nivel record, iar cărțile despre liniștea sufletească devin imediat best-seller-uri. Suntem avertizați că prea mult stres este nesănătos. Așadar, mai este ceva nou? Am înțeles asta de secole. Cu mii de ani în urmă, Solomon a scris: „O inimă liniștită este viața trupului” (Proverbe 14:30). Știm despre stres, dar unde ne putem duce pentru a găsi liniștea? La Dumnezeu! Ia-ți un moment și citește aceste două promisiuni: 1) „Domnul dă tărie poporului Său, Domnul binecuvântează pe poporul Său cu pace”. 2) „Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.” (Filipeni 4:6-7)

Vrem să-ți dăruim un cadou!
Solicită-ne broșura Mesajul de azi aici, iar noi o vom trimite gratuit la tine acasă!