Orice ar fi, ascultă de Dumnezeu! (1)
duminică, 19 noiembrie

„[Isus] a învățat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit.” (Evrei 5:8)

Recompensele ascultării sunt minunate, dar procesul este uneori chinuitor. „Măcar că era Fiu, a învățat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit. Și, după ce a fost făcut desăvârșit, S-a făcut pentru toți cei ce-L ascultă urzitorul unei mântuiri veșnice” (vv. 8-9).

Înainte ca Dumnezeu să te promoveze într-o poziție în slujba Sa, El te califică. Admirăm credința lui Avraam, care și-a dus fiul Isaac pe Muntele Moria și l-a pus pe altar. Dar povestea nu are sens până când nu citești primul verset din capitol: „După aceste lucruri, Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam” (Geneza 22:1). Ce a testat Dumnezeu? Credința lui! Ascultarea lui! Și, după ce a trecut testul, Dumnezeu i-a spus: „[...] te voi binecuvânta foarte mult și-ți voi înmulți foarte mult sămânța” (Geneza 22:17). Înțelege următorul lucru: când te rogi și Îi ceri lui Dumnezeu să ai succes, Îl inviți să-ți testeze credința și ascultarea. Probabil că Dumnezeu nu te va testa la același nivel la care L-a testat pe Isus sau pe Avraam. Dar testele mai mici sunt cele care te pregătesc pentru a face față misiunilor mai mari din Împărăția lui Dumnezeu.

În cartea Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr, a lui C.S. Lewis, diavolul bătrân îi vorbește nepotului său, Wormwood, despre dușmanul lor comun, Domnul. „Nu te lăsa înșelat, Wormwood. Cauza noastră nu este niciodată mai amenințată ca atunci când un om, care nu-și mai dorește, dar încă intenționează să facă voia Dușmanului nostru, privește împrejur într-un univers din care orice urmă a Lui pare să fi dispărut, se întreabă de ce a fost părăsit și încă se supune”. Ascultarea pe care Dumnezeu o dorește astăzi de la tine este o ascultare care se ridică deasupra sentimentelor și circumstanțelor și spune: „Da, Doamne!”

Vrem să-ți dăruim un cadou!
Solicită-ne broșura Mesajul de azi aici, iar noi o vom trimite gratuit la tine acasă!