Zidește-i pe cei din jurul tău (2)
duminică, 7 august

„Fiecare din noi să caute să facă bine celor din jur, întrebându-ne: «Cum pot să ajut?»” (Romani 15:2, trad. după MSG)

Albert Schweitzer a spus odată: „Nu știu care va fi destinul tău, dar un lucru știu sigur: aceia dintre voi care vor fi cu adevărat fericiți sunt cei care au căutat și au aflat cum pot fi de folos altora”. Sunt ceilalți atrași spre tine în mod natural? Ești plăcut de cei din jurul tău? Dacă nu, iată care ar putea fi cauzele: a) Mândria. Nimeni nu vrea să fie în preajma cuiva care crede că este mai bun decât oricine altcineva. b) Nesiguranța. Dacă nu-ți place de tine, nici altora nu la va plăcea. c) Toanele. Când oamenii nu știu niciodată la ce să se aștepte din partea ta, ei încetează să mai aștepte ceva. d) Perfecționismul. Ceilalți respectă dorința de excelență, dar îi îngrozesc așteptările nerealiste. e) Cinismul. Oamenii nu vor să fie indispuși de cineva care vede peste tot doar lucruri negative. Așadar, cum îi zidim pe cei din jurul nostru?

1) Mută-ți atenția. Dacă ești concentrat doar asupra ta, nu-i poți întări și încuraja pe cei din jurul tău. În următoarele zile, observă felul în care interacționezi cu ceilalți. În timp ce le vorbești, observă cât din conversație este despre tine și apoi decide să lași ca balanța să se încline înspre ceilalți.

2) Încearcă să faci o primă impresie bună. Data viitoare când vei cunoaște pe cineva, reține-i numele, ascultă-l fără să-l întrerupi și încurajează-l. Dacă poți face aceasta pentru o zi, o poți face în fiecare zi. Biblia spune: „Puterea îți este dată pentru a sluji, nu pentru statut. Fiecare din noi să caute să facă bine celor din jur, întrebându-ne: «Cum pot să ajut?»”

Dacă ți-a plăcut mesajul, comandă broșura (click aici).