Ce ți-a promis Dumnezeu? Rămâi în acea promisiune!
vineri, 5 august

„Liniștește‑te!” (Marcu 4:39, NTR)

„În aceeași zi, când s‑a lăsat seara, le‑a zis: «Să traversăm în partea cealaltă!» Și…  L‑au luat în barcă… atunci s‑a stârnit un vârtej de vânt puternic, care arunca valurile în barcă, astfel încât barca era deja aproape plină cu apă. Isus era în partea din spate a bărcii, dormind pe o pernă. Ei L‑au trezit și I‑au spus: «Învățătorule, nu‑Ți pasă că pierim?!» Atunci El, ridicându‑Se, a mustrat vântul și a zis mării: «Taci! Liniștește‑te!» Vântul s‑a oprit și s‑a făcut o liniște mare. Apoi le‑a zis: «De ce sunteți fricoși? Tot n‑aveți credință?» Ei s‑au temut foarte tare și‑și ziceau unii altora: «Cine deci este Acesta, de‑L ascultă până și vântul, și marea?!»” (vv. 35-41, NTR). Dacă-L urmezi pe Isus nu înseamnă că vei fi scutit de furtunile vieții. De aceea, va trebui să:

1) Îți reamintești cine este cu tine – Isus!  Gândește-te: dacă Isus poate liniști furtuna, El sigur o poate și împiedica să apară. Dar ne permite să trecem prin furtuni ca să ne arate că nu există nicio problemă pe care El să nu o poată rezolva. Te poți simți fără putere în situația respectivă, dar El nu este lipsit de putere și prin acea situație vei ajunge să-L cunoști într-un fel în care nu L-ai mai cunoscut până atunci. Țelul Lui este să te scoată mai puternic din furtună.

2) Ai încredere în ceea ce ți-a spus. Când Isus îți spune: „Să traversăm în partea cealaltă!”, nu există niciun val suficient de mare încât să te înghită. Adevărul este că „Noi nu putem să facem față furtunilor vieții dacă ne bazăm pe credința altcuiva. Trebuie să fim deplin încredințați, în inima și mintea noastră” (1 Ioan 5:14-15, trad. după NLT). Ce ți-a promis Dumnezeu? Rămâi în acea promisiune!

Dacă ți-a plăcut mesajul, comandă broșura (click aici).