Domenii de succes, domenii de luptă
duminică, 16 ianuarie

„Având daruri diferite, după harul care ne-a fost dat, haideți să le folosim.” (Romani 12:6, trad. după NKJV)

Biblia ne învață că Dumnezeu ne-a dat fiecăruia anumite daruri și harul de a le folosi. Și atunci când nu operăm în domeniul în care am fost înzestrați, ne zbatem. Avem nevoie să ținem minte acest lucru atunci când vedem pe cineva care a realizat lucruri mari sau când vrem să devenim chiar noi o astfel de persoană. Pavel vorbea cinci limbi și a scris jumătate din Noul Testament, dar a dus o bătălie constantă cu ceea ce el a numit un „țepuș în carne”. Când s-a rugat și I-a cerut lui Dumnezeu să i-l ia, Dumnezeu a refuzat. „Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită” (2 Corinteni 12:9).

Așadar, avem nevoie de har în domeniile în care am fost înzestrați și de har în domeniile în care nu am fost deloc înzestrați. Se spune că un om s-a dus să asculte un mare vorbitor și întâmplător s-a așezat chiar în spatele soției acestuia. În timpul discursului, omul a observat că marele vorbitor avea șosete cu monogramă. Intrigat de lucrul acesta, s-a uitat mai atent și a  observat că, în locul obișnuitelor două sau trei inițiale, erau literele TGIF. Când discursul s-a terminat, omul a complimentat vorbitorul, apoi s-a întors spre soția acestuia și a întrebat-o: „De ce scrie pe șosetele soțului tău «TGIF: Thank God Is Friday (Mulțumesc, Doamne, că e vineri, n.tr.)»?” Ea i-a răspuns: „Dar nu asta înseamnă acele litere; monogramele sunt făcute ca să îl ajute să se îmbrace. Ele înseamnă «Toes Go In First (Prima dată introduci degetele, n.tr.)».”

Cât timp vei trăi, vei excela în anumite domenii și te vei zbate în altele. Și vei descoperi că harul lui Dumnezeu este îndeajuns în orice provocare cu care te confrunți. Și acesta este cuvântul pentru azi.