Protocolul pentru biserică
vineri, 14 ianuarie

„Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui! Lăudaţi-L și binecuvântaţi-I Numele!” (Psalmul 100:4)

Într-o duminică, un bărbat îmbrăcat simplu și cu alură de erudit a intrat într-o biserică în Olanda și a luat un loc lângă amvon. Câteva minute mai târziu, o doamnă s-a apropiat de strană. Văzând un străin așezat acolo, ea i-a spus din scurt că acela era „locul ei”. El și-a cerut respectuos scuze și s-a așezat într-una din stranele din spate, care erau rezervate oamenilor săraci. A participat la slujbă și apoi a plecat fără a se întâmpla niciun alt incident. Când slujba s-a terminat, una dintre prietenele femeii a întrebat-o dacă știa cine era cel pe care l-a alungat din strană. „Nu”, a răspuns femeia indiferentă, „cred că era doar un străin”. A fost șocată să afle că acel străin era regele Oscar al Suediei, aflat în vizită la invitația reginei.

Aici este o lecție pentru tine. Indiferent dacă mergi la o biserică mare sau la una mică, Isus, capul bisericii, a spus: „acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor” (Matei 18:20). Asta înseamnă că Isus, Regele regilor, va fi prezent. Trebuie să recunoști prezența Lui, să I te închini și să faci din El focusul tău principal. Altminteri, ai putea la fel de bine să te duci la un club social sau să stai acasă. Psalmistul ne prezintă protocolul pentru biserică: „Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui! Lăudaţi-L și binecuvântaţi-I Numele! Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ţine în veci și credincioșia Lui, din neam în neam” (Psalmul 100:4-5).