Ai nevoie de scop și perseverență
miercuri, 12 ianuarie

„Îmi privesc viața ca nefiind prețioasă pentru mine, ca să‑mi pot sfârși [...] slujba pe care am primit‑o de la Domnul Isus.” (Faptele apostolilor 20:24, NTR)

Pentru a-ți trăi viața în cel mai bun mod, ai nevoie de două lucruri – scop și perseverență. Și dacă Îi ceri, Dumnezeu te va ajuta să le dezvolți.

1) Să ne uităm la scop. Pe monumentul istoric ce comemorează viața autorului Jack London, cel care a scris clasicul Colț Alb, sunt inscripționate următoarele cuvinte: „Aș prefera, mai degrabă, să fiu cenușă decât praf. Aș prefera, mai degrabă, ca scânteia mea să se stingă într-o explozie sclipitoare decât să se consume încet în jar. Aș prefera, mai degrabă, să fiu un meteorit cu fiecare atom al meu strălucind magnific decât să fiu o planetă veșnică și adormită. Scopul omului e să trăiască, nu să existe. Îmi voi folosi timpul”. Pentru a face o diferență în această lume, trebuie să-ți descoperi misiunea pe care ți-a dat-o Dumnezeu și să i te dedici 100%. Pavel a făcut astfel: „îmi privesc viața ca nefiind prețioasă pentru mine, ca să‑mi pot sfârși alergarea și slujba pe care am primit‑o de la Domnul Isus, și anume să depun mărturie despre Evanghelia harului lui Dumnezeu”.

2) Să ne uităm la perseverență. În 1923, sprinterul Eric Liddell participa la cursa de 400 de metri din Stoke-on-Trent, iar în timpul acestei curse s-a împiedicat de picioarele unui alt concurent și a căzut. Până când s-a ridicat în picioare, ceilalți alergători i-au luat-o înainte, lăsându-l ca și cum nu ar mai avea șanse să câștige. Dar, fiind determinat, el a continuat să alerge, întrecându-l pe cel aflat în frunte chiar pe ultimii metri și câștigând cursa. În anul care a urmat a fost medaliat cu aur. Determinarea sa și refuzul de a renunța sunt esența scopului și perseverenței.