Evită autoexaminarea nesănătoasă (4)
vineri, 26 noiembrie

„Eu îmi întorc necurmat ochii spre Domnul, căci El îmi va scoate picioarele din laţ.” (Psalmul 25:15)

Hannah Whitall Smith scrie: „Nu are rost să ne examinăm sinele și să-l dregem cu speranța că îl vom îmbunătăți. Ceea ce vrea Domnul să facem este să renunțăm cu totul la el.”

Vechea ta natură este decisă să îți solicite tot timpul atenția; preferă să gândești negativ, decât să nu gândești deloc. În timp ce îți examinezi firea și te simți mizerabil, ai putea crede că ești umil, sincer și spiritual. Dar singura cale spirituală și sigură de a face față naturii tale carnale este să o expediezi în „fișierul cu lucruri de ignorat” și să îți ancorezi atenția și așteptările exclusiv în Domnul. David a înțeles cum funcționează acest principiu: „Eu îmi întorc necurmat ochii spre Domnul, căci El îmi va scoate picioarele din laţ.”

Dacă privești la slăbiciunile și eșecurile tale și la firea care nu a fost regenerată, ești prins în laț; ele nu îți vor aduce libertatea. Vei fi doar prins și mai tare. Doar Dumnezeu, în timp ce cooperezi cu El, te poate elibera de capcana firii. Atunci când îți întorci „necurmat ochii spre Domnul”, El îți va da victorie. Fii din nou atent la ceea ce spune David: „Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei [...] nu mă clatin [...] Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse și desfătări veșnice, în dreapta Ta” (Psalmul 16:8-11). Treaba ta este simplă, chiar dacă nu este neapărat ușoară. Este să ignori poftele firii și să rămâi concentrat pe Isus. Treaba Lui este să te transforme prin marea Lui putere!