Încearcă să observi păsările!
vineri, 15 octombrie

„Uitaţi-vă la păsările cerului.” (Matei 6:26)

Poate că nu îți place partidul politic care este la putere, dar te afli într-o situație mult mai bună decât evreii cărora Isus li se adresa aici. Țara lor era ocupată de romani și plăteau taxe exorbitante pentru a-i ține la putere. Ei trăiau ca sclavi, prin urmare aveau foarte multe temeri. Isus vine și le spune: „Uitați‑vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră și nici nu adună în hambare. Și totuși, Tatăl vostru cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai prețioși decât ele? Și apoi, cine dintre voi, îngrijorându‑se, poate să adauge măcar un cot la lungimea vieții lui?” (versetele 26-27, NTR).

Cu alte cuvinte, dacă te îngrijorezi mult – încearcă să privești păsările! Păsările nu știu de unde le va veni hrana și totuși nu vezi nici una care să stea pe o creangă având un atac de panică. Așa că, iată care este întrebarea: „Oare nu sunteți voi cu mult mai prețioși decât ele?”

Un bărbat care rămăsese fără loc de muncă, descurajat și îngrijorat că nu își poate hrăni familia, a observat cum niște păsări mâncau prăjitură cu căpșuni din pubela de gunoi. Dintr-odată, el își dădu seama – „Dacă Dumnezeu hrănește păsările cu prăjitură cu căpșuni, sigur că El îmi poate purta și mie de grijă!”

Chiar dacă suferi de o imagine de sine scăzută și crezi că nu meriți să ți se poarte de grijă, nu ești tu mai prețios decât o pasăre? Privește la cât de bine are grijă de ele Tatăl ceresc și amintește-ți că El îți va purta și ție de grijă. Dacă anxietatea te jefuiește de fericirea de peste zi și de somnul din timpul nopții, decide-te să trăiești conform acestui verset: „Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuși îngrijește de voi” (1 Petru 5:7).