Vechile voci
luni, 6 decembrie

„În El, să devenim dreptatea lui Dumnezeu.” (2 Corinteni 5:21, NTR)

Gandhi a spus odată: „Refuz să las pe oricine să umble cu picioarele murdare prin mintea mea”. Totuși, exact asta facem atunci când ascultăm vechile voci ale condamnării. 

Un cunoscut autor scrie: „Acuzațiile iau diverse forme. «Nu ești atât de spiritual precum ar trebui să fii… Nu ai muncit suficient de mult săptămâna asta… Dumnezeu nu te poate binecuvânta, din pricina trecutului tău». Astea sunt minciuni… Nu trebuie să trăim în condamnare atunci când facem o greșeală. Chiar și Pavel a spus: «Căci binele, pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul, pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!» (Romani 7:19). Există un timp al pocăinței și un timp în care să te scuturi de toate și să mergi înainte. Nu poți schimba trecutul. Și dacă astăzi trăiești în condamnare din cauza zilei de ieri, nu vei avea puterea să trăiești în victorie. Biblia spune: «Stați [...] îmbrăcaţi cu platoșa neprihănirii» (vezi Efeseni 6:14). Platoșa îți acoperă inima, centrul ființei tale, ceea ce crezi și simți în legătură cu tine. Dacă tu gândești: «Nu am niciun viitor. Prea multe greșeli am făcut. Dumnezeu nu are cum să fie mulțumit de mine», acesta este «acuzatorul» și el nu are autoritate asupra ta”. Dumnezeu spune că acesta „a fost aruncat jos” (Apocalipsa 12:10). Așa că, rămâi pe poziții și reamintește-i că „Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El”.

La fel ca oricare dintre noi, probabil că ai făcut și tu greșelile tale. Dar în ceea ce privește poziția ta, Dumnezeu te vede „în Cristos”, așa că ești „complet”, „legitim” și „acceptat”. În ceea ce privește condiția ta, lucrarea din tine încă nu este terminată – și El nu va renunța la tine!