Schimbă-ți atitudinea!
duminică, 19 septembrie

„[Având o atitudine mentală și spirituală proaspătă].” (Efeseni 4:23, traducere după AMPC)

Putem învăța multe despre importanța unei atitudini bune, privind la copiii lui Israel. Se estimează că aproximativ 1,5 milioane de israeliți au ieșit din Egipt. Dumnezeu i-a scos din sclavie și i-a condus către Țara Promisă.

Călătoria ar fi trebuit să dureze aproape unsprezece zile, dar a durat patruzeci de ani. De ce? Pentru că tot timpul se plângeau de ceva! S-au plâns de hrana pe care Dumnezeu o trimitea zilnic din cer. Și de fiecare dată când le apărea în cale un lucru dificil, erau gata să renunțe la tot și să se întoarcă în Egipt – înapoi în sclavie.  Uimitor este faptul că din cei 1,5 milioane de oameni care au părăsit Egiptul, doar doi din grupul inițial au intrat în Țara Promisă.

Și astăzi sunt mulți creștini care au scăpat din „Egipt” (captivitatea păcatului din trecut), credincioși care abia așteaptă să intre în Țara promisă, dar care ajung să rătăcească întreaga lor viață în deșert, confruntându-se cu aceleași vechi probleme și chestiuni. Ești tu unul dintre ei? Simți că parcă te învârți în jurul aceluiași munte de prea multă vreme? (vezi Deuteronom 2:3) Dacă da, ai aici răspunsul: „Renunțați la vechea voastră natură [renunțați și aruncați-vă sinele vechi, care nu a fost reînnoit] care era specifică fostului stil de viață și care a fost corupt de pofte și dorințe izvorâte din amăgire; reînnoiți-vă mintea în mod constant [având o atitudine mentală și spirituală proaspătă] și îmbrăcați-vă cu noua natură (sinele regenerat) creată după chipul lui Dumnezeu [dumnezeiască] în adevărată neprihănire și sfințenie.” (Efeseni 4:22-24, traducere după AMPC) Cu alte cuvinte – schimbă-ți atitudinea!