Dumnezeu vrea ca tu să reușești (1)
luni, 20 septembrie

„Toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” (Matei 6:33)

Unii oameni cred că singurul scop al lui Dumnezeu este să le salveze sufletele, să îi ajute să devină cât se poate de integri din punct de vedere moral și de maturi spiritual și într-o zi să îi ia la cer să locuiască cu El.

Și, într-un fel este adevărat. Dar, iată ce nu este adevărat – că Dumnezeu nu este interesat de locul tău de muncă, de sănătatea ta, de relațiile tale, de finanțele tale sau de visele și țelurile tale pentru că, într-un fel, aceste lucruri sunt carnale, lumești și temporare. Când gândești așa, „spiritualizezi” fiecare promisiune pe care o citești în Scriptură și, când te rogi, crezi că singurul lucru pe care Dumnezeu vrea să îl facă este să te ajute să devii și mai spiritual.

Să ne uităm în Scriptură și să vedem ce spune Dumnezeu despre aceste lucruri. De fapt, exact opusul este adevărat (vezi Iosua 1:8; Isaia 48:17; 3 Ioan 2). Să continui să susții că Dumnezeu nu are nimic de-a face cu succesul tău în carieră sau cu siguranța ta financiară, înseamnă să contrazici Cuvântul Său. Și când faci asta, te afli pe un teren periculos, pentru că declari că tu ești singura sursă a succesului tău, iar Biblia numește acest lucru – mândrie!

Ceea ce Isus ne-a învățat este: „Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: «Ce vom mânca?» sau «Ce vom bea?» sau «Cu ce ne vom îmbrăca?» Fiindcă toate aceste lucruri neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc știe că aveţi trebuinţă de ele. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:31-33).  Deci, să fie clar: Dumnezeu vrea ca tu să reușești în viață din motive corecte și vrea ca tu să ai toate lucrurile de care ai nevoie.