Legea locației
vineri, 23 iulie

„Domnul Dumnezeu a plantat o grădină [...] și l‑a pus acolo pe omul pe care îl întocmise.” (Geneza 2:8, NTR)

Mai întâi, Dumnezeu a creat grădina, apoi bărbatul și femeia și i-a pus în grădină. Asta se numește „legea locației”.

Înțelege următorul lucru: vei reuși atunci când te vei afla acolo unde vrea Dumnezeu să fii. Cunoști durerea unei articulații dislocate? E îngrozitoare. La fel este și când încerci să „faci ce vrei tu” în loc să faci ceea ce vrea Dumnezeu. Poți alege calea ușoară sau pe cea grea; Dumnezeu îți oferă această opțiune. În cele din urmă, vei merge sau te vei scufunda.

Iona este un astfel de exemplu –  el a decis să nu meargă la Ninive să predice, pentru că nu îi plăceau oamenii de acolo. Ultimul lucru pe care și-l dorea era să îi ajute, așa că a ales să fugă de misiunea pe care Dumnezeu i-a dat-o în Ninive. Ca urmare, a fost lovit de o furtună, a provocat suferință și pierdere tuturor celor aflați la bord și a ajuns la fundul mării, înainte să ajungă acolo unde l-a vrut Dumnezeu. Învață de la Iona. Nu repeta greșeala lui prostească, costisitoare și fără rost.

Dumnezeu i-a spus lui Adam „să fie roditor și să se înmulțească” (Geneza 1:28, NTR). Și i-a mai spus să lucreze grădina. Când ajungi în locul potrivit, să nu te aștepți la o misiune ușoară sau la un succes peste noapte. Preotul și scriitorul Phillips Brooks s-a rugat: „Doamne, nu Îți cerem poveri mai ușoare, ci spinări mai puternice”. Când Pavel s-a rugat să fie scăpat de suferință, Dumnezeu i-a răspuns: „Harul Meu îți este de ajuns” (2 Corinteni 12:9, NTR). Când te afli în locul potrivit, făcând voia lui Dumnezeu, vei prospera în condiții în care alții se prăbușesc, pentru că vei primi „har” ca să faci față.