Dumnezeu îți poate reda bunăstarea
miercuri, 21 iulie

„Domnul i‑a redat bunăstarea.” (Iov 42:10, NTR)

În cartea sa, Viața spirituală a marilor compozitori de muzica clasică, Patrick Kavanaugh vorbește despre capodopera muzicală a lui George Frideric Handel, Mesia.

Compozitor imprevizibil, Handel și-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale cu suișuri și coborâșuri trecând dintr-un eșec într-altul. În acele zile, falimentul nu era o opțiune și prin 1741, Handel se îneca în datorii. În lipsa unui miracol, închisoarea era inevitabilă.

S-a decis să susțină un concert de rămas bun și să se retragă ca un ratat la vârsta de cincizeci și șase de ani. Dar când un prieten i-a înmânat un libret despre viața lui Isus, bazat pe versete alese din Biblie, totul s-a schimbat. Handel a început să scrie și să compună intens și, cu un uimitor efort, a terminat Partea întâi a compoziției Mesia în șase zile, Partea a doua în nouă zile și Partea a treia șase zile mai târziu. A lucrat în stare febrilă, condus de un scop copleșitor. Slujitorii lăsau mâncarea în fața ușii, temându-se să îl deranjeze. Odată, când un slujitor și-a făcut curaj să deschidă ușa, compozitorul uimit a început să strige, cu lacrimi curgându-i pe obraji: „Cred că am văzut întreg cerul înaintea mea și pe Însuși Marele Dumnezeu!” Tocmai terminase mult apreciatul „Cor Aleluia”.

Ce poveste de revenire în forță – iar Biblia este plină de astfel de povești! Primele patruzeci și unu de capitole din cartea Iov descriu tot ceea ce el a pierdut: sănătatea, averea și familia. Apoi, în ultimul capitol, citim: „Domnul i-a redat bunăstarea… Domnul l-a binecuvântat pe Iov în a doua parte a vieții lui chiar mai mult decât la începutul ei” (versetele 10-12, traducere după NLT). Ceea ce Dumnezeu a făcut pentru George Frideric Handel și pentru Iov poate face și pentru tine, atunci când îți pui viața în mâinile Lui.