Leul și mielul
marţi, 20 iulie

„Cu toată smerenia și blândețea, cu îndelungă răbdare, îngăduindu‑vă unii pe alții în dragoste.” (Efeseni 4:2, NTR)

Într-o zi, un leu a întâlnit, în junglă, un tigru. A apucat coada tigrului și l-a întrebat: „Cine este regele junglei?” Tigrul a răspuns cu umilință: „Tu ești, leule măreț”. Apoi, leul a prins o maimuță și a întrebat-o: „Cine spui tu că este regele junglei?” Maimuța a răspuns smerită: „Tu, leule măreț”.  Apoi, leul a întâlnit un elefant și l-a întrebat: „Cine este regele junglei?” Elefantul l-a apucat cu trompa, l-a învârtit prin aer și l-a aruncat izbindu-l de un copac, lăsându-l sângerând și plini de răni. Leul s-a ridicat încet și, lingându-și rănile, îi spune elefantului: „Doar pentru că nu cunoști răspunsul, nu înseamnă că trebuie să reacționezi atât de dur”.

Lecția din această poveste este următoarea: cu cât ai o autoritate mai mare, cu atât mai plină de amabilitate ar trebui să fie atitudinea ta față de ceilalți. În Scriptură, Isus este numit leu și miel; El este Leul din tribul lui Iuda și Mielul lui Dumnezeu. Astfel, El ne arată esența adevăratei puteri și a leadershipului. Când e nevoie să stai ferm de partea adevărului,  ar trebui să ragi ca un leu, iar când ai de-a face cu oamenii, ar trebui să fii blând ca un miel.

Pavel precizează clar în Scriptură: „cu toată smerenia și blândețea, cu îndelungă răbdare, îngăduindu‑vă unii pe alții în dragoste”. Și scrie din nou: „îngăduindu‑vă unii pe alții și iertându‑vă unii pe alții dacă cineva are o plângere împotriva altcuiva. Așa cum v‑a iertat Domnul, tot astfel să vă iertați și voi!” (Coloseni 3:13, NTR).