Cum să câștigi bătăliile vieții (6)
duminică, 21 februarie

„A rânduit cântăreţi care să cânte Domnului.” (2 Cronici 20:21, VBOR)

În al șaselea rând, mulțumește-I Domnului dinainte. Imaginează-ți că stai pe un vârf de munte și privești spre un alt vârf de munte, de care te desparte o vale. Jos în vale urmează să se desfășoare o mare bătălie. Pe un munte sunt armatele a trei națiuni, pregătite să pustiască Israelul. Pe muntele pe care te afli tu sunt și israeliții, iar conducătorul lor, Iosafat, le spune: „Iată care este planul de bătălie al lui Dumnezeu. Toți cei care cântați în cor veți fi în linia întâi.” Și armata pornește la luptă cu coriștii în prima linie, cântând laude lui Dumnezeu.

A funcționat planul acesta? Da. Armatele dușmane, lovite de confuzie, s-au nimicit între ele și tot ce le-a rămas de făcut celor din poporul lui Dumnezeu a fost să-și împartă prada!

De ce a ales Dumnezeu să rezolve situația în felul acesta? Ca să ne dea o lecție și să ne învețe să Îl lăudăm prin credință, înainte de a obține biruința.   

Când te rogi: „Doamne, știu că am probleme, dar îți mulțumesc dinainte că nu există situație pe care Tu să nu o poți rezolva”, se întâmplă trei lucruri:

  • Ți se schimbă atmosfera. Nu te mai temi, pentru că ai siguranța prezenței lui Dumnezeu.
  • Ți se schimbă atitudinea. Spui: „Doamne, problema asta e prea mare pentru mine, dar nu e prea mare pentru Tine.”
  • Ți se schimbă abordarea. În loc să rostești cuvinte pline de îndoială, începi să rostești cuvinte pline de credință. Și pentru că credința ta Îl onorează pe Dumnezeu, El îți onorează credința și sorții bătăliei încep să se schimbe în favoarea ta.

Și un alt aspect important în vederea obținerii biruinței este acesta: Nu Îl lăuda pe Domnul doar pentru o vreme, ca apoi să renunți. Laudă-L până când soarta bătăliei se decide în favoarea ta.