Nevoia de odihnă și înnoire
duminică, 16 mai

„Cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea.” (Isaia 40:31)

Când te simți epuizat din punct de vedere fizic, emoțional și spiritual, devii vulnerabil. Când Samson a obosit, și-a pus capul în poala Dalilei. Isus a cerut dedicare 100%, dar știa și cât de importantă este păstrarea echilibrului între muncă și odihnă, între a dărui și a primi.

„Isus le-a zis: «Veniţi cu Mine într-un loc pustiu, doar voi singuri, şi odihniţi-vă puţin!» Căci erau mulţi care veneau şi plecau, iar ei n-aveau timp nici măcar să mănânce. Au plecat deci cu barca, doar ei singuri, spre un loc pustiu” (Marcu 6:31-32). Un bun general nu își va trimite niciodată toți soldații la luptă în același timp. Își va păstra forțe de rezervă, care să îi înlocuiască pe soldații istoviți când aceștia se vor întoarce epuizați de pe câmpul de luptă.

Da, s-ar putea să ai cea mai bună slujbă din lume și să ai enorm de mult succes, dar dacă nu ai o rezervă, te expui la potențiale pericole. De aceea este atât de important să îți pui deoparte timp în fiecare zi să stai singur cu Dumnezeu în rugăciune și citirea Bibliei. Dacă Satan nu te poate învinge în luptă dreaptă, se va mulțumi să te transforme într-o versiune epuizată și ineficientă a persoanei care ar vrea Dumnezeu să fii. Iar dacă ești o persoană energică și obișnuită să conducă, riscul e și mai mare.

Care este soluția? „Flăcăii obosesc şi ostenesc, chiar tinerii se clatină, dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc, umblă, şi nu ostenesc” (Isaia 40:30-31).