Dumnezeu lucrează în împrejurările în care te afli
duminică, 20 ianuarie

„Puterea Lui […] lucrează în noi [ca să-Și împlinească scopul].” (Efeseni 3:20, AMPCE)

Un autor scria odată: „Administrăm timpul, pierdem timpul, petrecem timpul și facem economie de timp. Ne dorim să vină, … ne dorim să treacă, … îl vedem cum zboară, … îl simțim cum se târăște. Ne uităm la ceasuri și avem calendare, … însă Dumnezeu este Acela care controlează timpul. El a creat tim­pul și creația Sa este delimitată de timpul Său, dirijată și călăuzită de mâna Sa iubitoare.

Noi suntem surprinși de întâmplări neaștep­tate, dar Dumnezeu nu este niciodată sur-prins, nici chiar de cele mai dezastruoase evenimente. Întreaga ta perspectivă asupra vieții se va schimba radical când vei înțelege că chiar în acest moment Dumnezeu lucrează în tine pentru a-Și împlini scopul Său.

Gândește-te numai cum ai trăi dacă ai fi absolut sigur că Dumnezeu te așteaptă la capătul timpului care ți-a fost alocat.

Dacă și atunci când ai mai avea câteva se­cunde de trăit ai crede cu tărie că El lucrează prin circumstanțele în care te afli. Convingerea că Dumnezeu este acolo și că va purta de grijă este însăși esența credinței. «Isus … este acelaşi ieri şi azi şi în veci!» (Evrei 13:8). Timpul nu-I poate afecta dragostea pentru tine și nici diminua puterea de a lucra în viața ta. El a fost acolo în trecut, El este prezent acum și El va fi acolo în viitor. Adevărul este că El «are tot timpul din lume …, pentru El o mie de ani sunt ca o zi» (Psalmul 90:4, TM). Iar scopul Lui suprem este să te ducă în veșnicie, nu doar să te ajute să ajungi la sfâr­șitul săptămânii.”

Amintește-ți că în orice împrejurare, „puterea Lui … lucrează în noi [ca să-Și împlinească scopul și] să facă nespus mai mult decât [în­drăznim să] cerem sau gândim noi …, [dincolo de cele mai înalte rugăciuni, dorințe, gânduri, speranțe sau visuri ale noastre].”