Cum să îți închei frumos lucrarea (4)
sâmbătă, 21 noiembrie

„Să aşezi prezbiteri în fiecare cetate.” (Tit 1:5)

A patra problemă pe care o putem observa la liderii de biserici care părăsesc lucrarea este aceasta: Îi învață pe alții cum să construiască familii puternice fără să știe neapărat cum să le construiască ei înșiși. Sau nu sunt dispuși să plătească prețul pentru a construi o familie puternică și în cele din urmă acest lucru devine o problemă.
Cea mai grozavă predică pe care o vei rosti vreodată este cea pe care o predici acasă! Soțiile liderilor de biserici pot ajunge în pragul disperării și al depresiei pentru că au impresia că lucrarea le răpește tot timpul și atenția soților lor. Copiii neglijați se satură să tot audă: „Fac asta pentru Domnul” și se răzvrătesc împotriva lui Dumnezeu și a bisericii, purtarea lor făcându-l de rușine pe părintele care nu și-a făcut timp pentru ei.
Soția ta și copiii tăi trebuie să poată apela la tine oricând. Dacă biserica îți ocupă șapte zile pe săptămână, nu e vina bisericii – e vina ta! Trebuie să începi să faci niște schimbări.
Dacă ai impresia că acest fenomen este specific traiului în secolul al XXI-lea, te înșeli amarnic. Citește povestea vieții unor lideri ca David și Samuel și vei descoperi că este posibil să ai succes în lucrare și să eșuezi lamentabil acasă.
Mult prea mulți predicatori pun mai mare preț pe aprobarea colegilor de breaslă decât pe dragostea și respectul propriilor familii. Ține minte că nu vei fi întotdeauna lider de biserică, dar vei fi mereu soțul soției tale și tatăl copiilor tăi. Fii aproape de ei când au nevoie de tine și ei îți vor fi aproape când vei avea nevoie de ei.