Cum să îți închei frumos lucrarea (3)
vineri, 20 noiembrie

„Luaţi seama la voi înşivă şi la toată turma.” (Fapte 20:28)

O altă problemă cu care se confruntă adesea liderii de biserici: Știu cum să îi hrănească din punct de vedere spiritual pe alții, dar nu și pe ei înșiși. 
Înainte de a pleca din biserica din Efes pentru ultima oară, Pavel i-a adunat pe toți liderii bisericii și le-a spus: „Luaţi seama la voi înşivă şi la toată turma peste care v-a pus Duhul Sfânt episcopi.” Înainte de a încerca să ai grijă de alții, învață să ai grijă de tine însuți. Înainte de a Se ocupa de lucrare, Dumnezeu Se ocupă de lucrător; altfel, acesta ar deveni o țintă ușoară pentru Vrăjmaș. 
Când latura administrativă a lucrării a început să ia din timpul de rugăciune și de studiu biblic al apostolilor, aceștia s-au oprit și au spus: „Noi vom stărui necurmat în rugăciune şi în propovăduirea Cuvântului” (Fapte 6:4). 
Dacă ești pastor, nu te concentra doar asupra pregătirii predicii; pregătește-ți sufletul! Nu stabili limite numai pentru membrii bisericii; stabilește-le în primul rând pentru tine. Dacă ai impresia că o poți lua pe scurtătură din punct de vedere spiritual, nu faci decât să te expui pericolului unor relații nepotrivite și unor obiceiuri destructive. Rezultatul este că ajungi să îți duci viața pe două planuri – cel al slujirii publice și cel al luptelor lăuntrice. Iar când se întâmplă acest lucru, trăiești mereu cu teama de a fi descoperit, te simți ca un ipocrit și te lipsești singur de încrederea necesară pentru a putea fi folosit de Dumnezeu (vezi 1 Ioan 3:21, 22). Drept urmare, biserica are de pierdut din punct de vedere spiritual și începe să sufere.
Așadar, de ce au nevoie slujitorii lui Dumnezeu aflați în plină luptă? De părinți spirituali. Pavel scrie: „Chiar dacă aţi avea zece mii de învăţători în Cristos, totuşi n-aveţi mai mulţi părinţi” (1 Corinteni 4:15). Caută un prieten matur, cu experiență în lucrare, și cere-i ajutorul înainte ca problema să scape de sub control. Nu e doar o idee bună – s-ar putea ca de asta să depindă supraviețuirea ta în lucrare!