Încearcă să înveți ceva în fiecare zi
duminică, 18 octombrie

„Cunoştinţa va fi desfătarea sufletului tău.” (Proverbe 2:10)

Într-o dimineață de vineri, un tânăr student entuziast de la Universitatea Stanford s-a prezentat înaintea lui Louis Janin, un cunoscut inginer minier, căutând un loc de muncă. Janin i-a spus:
— În acest moment nu am nevoie decât de un stenograf.
— Nu e nimic, am să fiu stenograf, a zis tânărul. Dar nu pot să mă prezint la muncă până marți, a adăugat el.
Janin a acceptat, iar marțea următoare tânărul a venit la muncă, așa cum stabiliseră. Curios, Janin l-a întrebat de ce nu a putut să vină până marți, iar tânărul a răspuns:
— Pentru că a trebuit să închiriez o mașină de scris și să învăț să o folosesc.
Tânărul era Herbert Hoover, a cărui atitudine și motivație l-au propulsat în cele din urmă până la Casa Albă, el devenind al 31-lea președinte al Statelor Unite.
Când o iei pe scurtătură, riști să îți scurt-circuitezi viitorul. Refuzând să înveți azi, vei sta nepregătit în fața oportunităților de mâine. Nicio abilitate pe care o înveți nu e o pierdere. Acumularea de cunoștințe și abilități îți întărește încrederea și îți ascute mintea. Oamenii de succes au un lucru în comun: nu încetează niciodată să învețe!
Dumnezeu cheamă oameni pregătiți, așa că pregătește-te. Biblia spune: „Dacă vei lua aminte la înţelepciune şi dacă-ţi vei pleca inima la pricepere, dacă vei cere înţelepciune şi dacă te vei ruga pentru pricepere, dacă o vei căuta ca argintul şi vei umbla după ea ca după o comoară, […] atunci vei înţelege dreptatea, judecata, nepărtinirea, toate căile care duc la bine. Căci înţelepciunea va veni în inima ta şi cunoştinţa va fi desfătarea sufletului tău” (Proverbe 2:2-10).