Mulțumește-I Domnului pentru locul tău de muncă
vineri, 16 octombrie

„Cei harnici se satură.” (Proverbe 13:4)

Autorul și vorbitorul motivațional Charlie Jones – zis și „Grozav” – povestește despre un bărbat care a visat că moștenise un milion de dolari. Omul a încercat – în vis – să facă duș, dar dușul nu mergea. A încercat să se bărbierească, dar aparatul de bărbierit nu funcționa. A încercat să pregătească micul-dejun, dar cafetiera nu făcea cafea, iar prăjitorul de pâine nu prăjea. S-a dus să își ia un ziar, dar automatul pentru ziare era gol. S-a dus în stația de autobuz, ca să meargă la muncă, dar autobuzul nu a venit. În cele din urmă, după ce a așteptat o oră în stație, a întrebat pe cineva ce se întâmplă. Răspunsul a fost:
— Nu ai auzit? Toată lumea a moștenit un milion de dolari și nimeni nu mai muncește.
Omul s-a trezit brusc din somn, și-a dat seama că totul fusese doar un vis, și a zis:
— Slavă Domnului!
S-a dus și a făcut un duș grozav, a avut parte de un bărbierit grozav, a băut o cafea grozavă și o felie grozavă de pâine prăjită, în timp ce citea un ziar grozav. În cele din urmă a luat un autobuz grozav și s-a dus la un loc de muncă grozav!
Azi mulțumește-I Domnului pentru locul de muncă pe care ți l-a dat și dă tot ce ai mai bun când ești la muncă. Poziția pe care o ocupi și salariul pe care îl ai ar fi fost un vis devenit realitate pentru generațiile trecute. S-ar putea să nu fii chemat efectiv „în lucrare”, dar dacă slujba ta îți oferă privilegiul de a reprezenta soluția la problemele cuiva și de a schimba ceva în viața cuiva, fii recunoscător. Imaginează-ți cum ar fi viața ta altfel! „Leneşul doreşte mult, şi totuşi n-are nimic, dar cei harnici se satură.”