Nu aștepta; bucură-te acum de viața ta!
joi, 2 mai

„[...] nu este nimic mai bun pentru om decât să se veselească de lucrările lui: aceasta este partea lui.” (Eclesiastul 3:22)

Solomon a scris: „Am văzut că nu este nimic mai bun pentru om decât să se veselească de lucrările lui: aceasta este partea lui. Căci cine-l va face să se bucure de ce va fi după el?”. Gândește-te ce ai putea face pentru a găsi mai multă bucurie în fiecare experiență a ta. Momentul prezent este tot ceea ce îți este garantat, așa că nu aștepta până mai târziu  până când te vei căsători, vei ieși la pensie, vei pleca în vacanță sau până când copiii tăi termină facultatea ca să te bucuri de viață. Nimeni nu știe ce urmează să se întâmple în propria sa viață sau în lume. Ești în viață acum, așa că profită la maximum, îmbrățișeaz-o și sărbătorește-o.

Nimeni nu a fost mai ocupat decât Isus, dar El a știut să sărbătorească! Primul Său miracol a fost făcut la o petrecere de nuntă. Programul Său era încărcat, dar totuși l-a întrerupt pentru a se bucura de timpul petrecut cu copiii. Nevoile cu care Se confrunta erau nesfârșite, dar El Și-a luat timp liber pentru a se odihni. Următoarele  cuvinte aparțin unui scriitor anonim: „Dacă aș putea să-mi trăiesc din nou viața, mi-aș asuma mai multe riscuri… [și] aș călători mai mult. Aș escalada mai mulți munți, aș înota în mai multe râuri, aș privi mai multe apusuri de soare. Aș mânca mai multă înghețată și mai puțină fasole. Aș avea mai multe necazuri reale și mai puține imaginare... Am fost unul dintre acei oameni care nu pleacă nicăieri fără un termometru, o sticlă de apă caldă, soluție pentru gargară, o pelerină de ploaie și o parașută. Dacă ar fi să o iau de la capăt, aș merge în locuri și aș face lucruri și aș călători mai lejer decât am făcut-o”. Nu aștepta; bucură-te de viață acum!

Cum ți s-a părut mesajul de azi?
Dă click aici și scrie-ne părerea ta!