Dumnezeu vrea să-ți spună ceva
joi, 1 octombrie

„Când Domnul a văzut că s-a apropiat să privească, Dumnezeu l-a chemat din rug.” (Exod 3:4, NTR)

Nu judeca niciodată potențialul unei persoane după ceea ce pare să fie într-un moment dat. Moise, unul dintre cei mai mari lideri din istorie, era cu oile la păscut când l-a chemat Dumnezeu. Niciun recrutor nu l-ar fi contactat în vederea angajării. Dar nu îl judeca încă – omul e pur și simplu între două locuri de muncă. Dumnezeu e pe cale să îi vorbească și să îi schimbe viața.
Dacă te-ai săturat să asculți opiniile tuturor, petrece un timp singur cu Dumnezeu. El îți va arăta lucruri care îți pot schimba viitorul (vezi Ieremia 33:3).
La vârsta de 65 de ani, după ce se ocupase de bunul mers al unui restaurant timp de mai mulți ani, colonelul Sanders s-a trezit sărac lipit pământului. Nu mai avea decât un cec lunar în valoare de 105 USD (aproape 450 RON – n.tr.) de la serviciile de asigurări sociale, o rețetă pentru pui fript și o viziune la care a refuzat să renunțe. Pornind de la aceste elemente, a construit franciza KFC (Kentucky Fried Chicken), a devenit multimilionar și un devotat filantrop creștin. Concluzia? Nimic nu se sfârșește până nu spune Dumnezeu că s-a sfârșit!
Moise aproape că a ajuns la epuizare încercând să facă lucrurile așa cum a crezut el că e mai bine. Apoi Dumnezeu i s-a arătat într-un foc pe care Moise nici nu îl aprinsese, nici nu îl întreținea. În esență, Dumnezeu i-a spus: „Uită-te la rugul acesta aprins; așa vei fi și tu. Prin puterea Mea, vei sta înaintea faraonului Egiptului. Marea Roșie își va deschide apele înaintea puterii ce lucrează în tine. Îți voi da mană în pustiu. Te voi întări și te voi susține până la capăt, până ce îți vei împlini destinul.”
Indiferent ce faci azi, oprește-te! Stai de vorbă singur cu Dumnezeu și spune-I: „Am să mă întorc și am să Te ascult” (vezi Exod 3:3). Odată ce ai auzit ce vrea El să îți spună, viața ta nu va mai fi niciodată la fel.