Cum să depășești stresul (4)
marţi, 15 septembrie

„Trebuie să vestesc Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu şi în alte cetăţi, fiindcă pentru aceasta am fost trimis.” (Luca 4:43)

Concentrează-te asupra unui singur lucru odată. Simți că ești tras în toate direcțiile? Oamenii au încercat tot timpul să facă la fel cu Isus și să-I distragă atenția de la scopul vieții Lui. Biblia spune: „Când s-a crăpat de ziuă, Isus a ieşit şi S-a dus într-un loc pustiu. Noroadele au început să-L caute în toate părţile şi au ajuns până la El: voiau să-L oprească să nu plece de la ei” (versetul 42). Isus era gata să plece și ei au încercat să-L facă să mai rămână. Iată ce le-a răspuns El: „Trebuie să vestesc Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu şi în alte cetăţi, fiindcă pentru aceasta am fost trimis.” A refuzat să Se lase abătut din drum de lucruri mai puțin importante. A fost un adevărat maestru în acest sens. Toți încercau să Îl întrerupă. Toți aveau câte un plan pentru viața Lui. Dar El le-a răspuns tuturor: „Nu. Eu trebuie să Mă îndrept spre țelul Meu.” Și a continuat să facă ceea ce știa că Îi spusese Dumnezeu să facă. A fost hotărât. A fost perseverent. A fost neabătut de la obiectivul Său.
Când ai zeci de lucruri de făcut, stabilește care este cel mai important și du-l la bun sfârșit. Apoi stabilește care este al doilea lucru ca importanță și fă același lucru până când ajungi la capătul listei.
Când ne dispersăm eforturile nu suntem eficienți; când ni le concentrăm avem mult mai mult succes. Lumina difuză produce o strălucire estompată, pe când lumina concentrată produce flăcări. Isus nu a dat voie întreruperilor să Îi distragă atenția de la țelul Său. Nu le-a dat voie celor din jur să Îl enerveze, să Îl streseze sau să Îl irite. El este exemplul tău!