Remediul lui Dumnezeu pentru depresie
sâmbătă, 1 august

„Pentru ce te mâhneşti, suflete?” (Psalmul 43:5)

Potrivit datelor furnizate de specialiști, una din 10 persoane suferă de depresie la un moment dat în viață, ceea ce înseamnă că de zece ori mai mulți oameni suferă de depresie în zilele noastre decât în 1945. Și cei mai mulți dintre ei nu vor apela la specialiști, deoarece cred că depresia nu este altceva decât o slăbiciune personală. Aș vrea să fac o distincție clară aici. Depresia clinică poate fi provocată de un dezechilibru chimic din corpul tău și medicul te poate ajuta. Dar și Biblia poate. Dacă te simți trist sau deznădăjduit, ea îți dă sfaturi cum să îți revii. Situația ta nu se va rezolva apelând la câteva clișee sau printr-o conversație încurajatoare cu un prieten. Tu ai nevoie de „înțelepciunea care vine de sus” (Iacov 3:17).

După ce a invocat foc din cer, Ilie „s-a aşezat […] şi s-a rugat să moară” (1 Împărați 19:4, NTR). Din fericire, s-a dus unde trebuia. „Şi, iată, l-a atins un înger şi i-a zis: «Scoală-te»” (1 Împărați 19:5). S-ar putea ca Dumnezeu să nu-ți trimită un înger, dar îți va răspunde, te va ridica și te va împrospăta.

Psalmistul spunea: „Pentru ce te mâhneşti, suflete, şi gemi înăuntrul meu? Nădăjduieşte în Dumnezeu, căci iarăşi Îl voi lăuda: El este mântuirea mea şi Dumnezeul meu.” Cu cine vorbește David aici? Cu sine însuși! Mai întâi I-a vorbit lui Dumnezeu despre problema lui – pentru că asta faci atunci când te rogi. Apoi, a ascultat ce a avut Dumnezeu de spus cu privire la problema lui – pentru că asta faci atunci când citești Scriptura și rostești cuvintele Lui peste viața ta. Strategia aceasta funcționează. A funcționat pentru David, va funcționa și pentru tine.