Te simți amenințat?
joi, 30 iulie

„După ce s-au rugat ei, s-a cutremurat locul.” (Fapte 4:31)

Te găsești într-o situație intimidantă? Dacă da, ia aminte la patru lucruri pe care le-au făcut ucenicii când s-au simțit amenințați de autoritățile religioase ale acelor vremi.

1) L-au adus pe Dumnezeu în mijlocul problemei. „Doamne, uită-Te la ameninţările lor” (versetul 29). Tu ai stat de vorbă cu Dumnezeu despre problema ta? Dacă nu e suficient de mare ca să devină subiect de rugăciune, e prea măruntă ca să fie o povară! Dumnezeu ar trebui să fie prima persoană cu care discuți orice problemă, nu ultima. Rugăciunea este ușa prin care El intră în orice situație, așa că asigură-te că L-ai invitat înăuntru.

2) S-au rugat pentru o credință mai mare. „Dă-le robilor Tăi toată îndrăzneala” (versetul 29). Nu este deloc realist să crezi că vei primi răspuns la toate întrebările și că toate temerile tale vor dispărea. Credința și teama vor fi mereu prezente în viața ta. Ca să fii biruitor, trebuie să înveți să-ți înfometezi teama și să-ți hrănești credința din Cuvântul lui Dumnezeu (vezi Romani 10:17).

3) S-au așteptat ca Dumnezeu să intervină. „Întinde-Ţi mâna” (Fapte 4:30). Nu sta doar cu mâinile în sân, așteptând ca Dumnezeu să facă totul. Ia inițiativa. Când ucenicii erau în mijlocul furtunii, Biblia ne spune că „pe la patru dimineaţa, a venit Isus la ei, umblând pe apă” (Matei 14:25, NTIT). Isus lucrează și în schimbul de noapte! El este disponibil la orice oră L-ai chema.

4) Au fost umpluți cu Duhul Sfânt. „După ce s-au rugat ei, […] toţi s-au umplut de Duhul Sfânt” (Fapte 4:31). Aceasta este cheia! Au fost întăriți și alimentați din puterea lui Dumnezeu – și la fel poți fi și tu.