Nu te mulțumi decât cu ce e mai bun
duminică, 28 iunie

„Sunaţi frumos din coarde.” (Psalmul 33:3, NTR)

A „suna frumos din coarde” înseamnă a cânta cu măiestrie și a te strădui să atingi excelența când vine vorba de talentele pe care ți le-a dat Dumnezeu. Un autor spunea în felul următor: „Există o diferență remarcabilă între un angajament de 100% și unul de 99%. Atunci când ești implicat 100%, mergi până la capăt în orice problemă, până găsești soluția. Când ești implicat 99%, cauți calea cea mai ușoară. Trăim într-o societate în care excelența este o excepție, dar Cuvântul lui Dumnezeu spune: «Nu copiaţi comportarea şi obiceiurile acestei lumi, ci purtaţi-vă ca oameni buni, având prospeţime în tot ce faceţi şi gândiţi» (Romani 12:2, NTIT). Trebuie să fii dispus să plătești prețul, iar prețul este acesta: «Ca să câştigaţi întrecerea, trebuie să renunţaţi la multe lucruri care v-ar putea împiedica să realizaţi performaţa maximă» (1 Corinteni 9:25, NTIT).

Oamenii îți vor evalua caracterul după înălțimea idealurilor tale, lărgimea compasiunii tale, profunzimea convingerilor tale și lungimea stăruinței tale. Abordează fiecare sarcină gândindu-te cum ai putea-o duce cel mai bine la îndeplinire.”

Dacă ești bun la numere, caută să devii un contabil excepțional. Dacă te pricepi la comunicare, fii cel mai bun profesor care poți fi. Dacă ești un vizionar care poate să îi inspire pe alții, fii cel mai bun lider cu putință.

Un fost președinte al Universității Yale sublinia odată că Hamlet nu ar fi putut fi scrisă de un comitet, nici Mona Lisa nu ar fi putut fi pictată de un grup, așa cum nici Noul Testament nu ar fi putut fi compus de un congres. Ideile creative vin de obicei de la indivizi.

O chestie grozavă în viață este că, dacă nu te mulțumești decât cu ce e mai bun, adesea ai parte de ce e mai bun!