Un mesaj pentru cei care fac mai multe lucruri în același timp
duminică, 24 mai

„Marta însă era copleşită de atât de multă slujire.” (Luca 10:40, NTR)

Una dintre găselnițele generației noastre este conceptul de multitasking – abilitatea de a gestiona mai multe sarcini în același timp. Folosită corect, această abilitate te poate ajuta să devii mai productiv. Folosită greșit – ca de pildă atunci când încerci să scrii un SMS în timp ce conduci – te poate ucide. Nu te poți bucura de ziua de azi și de darurile ei dacă nu ai o atitudine echilibrată față de muncă.

Într-o zi Isus a mers în vizită în casa a două surori, Maria și Marta. Cât de diferite erau aceste surori! Marta era „copleşită de atât de multă slujire”, în timp ce Maria stătea la picioarele lui Isus și încerca să absoarbă tot ce avea El de spus. Era hotărâtă să nu rateze acest moment prețios. Iar Isus a spus că Maria a făcut o alegere mai bună decât Marta. El nu i-a spus Martei să nu lucreze, ci i-a spus să lase deoparte sentimentele de frustrare și atitudinile greșite în timp ce lucrează. Isus vrea să lucrezi cu sârguință, dar vrea și să fii suficient de înțelept ca să îți dai seama când trebuie să încetezi orice activitate și să nu ratezi miracolul prezenței Lui.

Biblia spune: „Ațintește-ți mintea asupra a ceea ce faci” (Ecleziastul 5:1, traducere după AMPC). Cu alte cuvinte, antrenează-te să îți concentrezi toată atenția asupra lucrării în care ești implicat la un moment dat. Apoi, termină ce ai început înainte de a începe altceva. Genul acesta de concentrare necesită disciplină, dar merită efortul, pentru că dacă ești capabil să te concentrezi, vei putea să te bucuri de momentul prezent.

Eliberează-te de obiceiul nociv de face mult prea multe lucruri în același timp. Poate sună facil, dar nu este deloc așa. Trebuie să fii gata să formezi obiceiuri noi, echilibrate în domeniul acesta. Când vei face acest lucru, calitatea vieții tale va crește simțitor.