Ești special
miercuri, 25 martie

„Te voi lăuda că m-ai făcut într-un mod uimitor.” (Psalmul 139:14, GBV)

Sarah Hupp scrie: „Știai că la început ai fost o singură celulă și că în acea celulă era suficient ADN ca să cuprindă 1000 de volume de proiecte codate? Sau că [ADN-ul din acea celulă] ți-a determinat culoarea ochilor și a părului, forma nasului și măsura degetului inelar? Știi că nimeni altcineva din lume nu mai are aceleași amprente, […] aceeași sclipire în ochi, […] același râs, […] același mod de a privi lucrurile? Ești absolut original, iar lucrul acesta nu este o întâmplare. Dumnezeu ți-a proiectat ADN-ul. El te-a creat așa cum vrea să fii. Ți-a dat vocea, zâmbetul, pistruii, părul ondulat – toate acele lucruri care te fac cine ești. Și pentru că Dumnezeu te-a creat, ești special pentru El și pentru ceilalți […]; de fapt, lumea nu ar fi întreagă fără tine.”

Nu e de mirare că psalmistul a spus: „Te voi lăuda că m-ai făcut într-un mod uimitor şi admirabil. Minunate sunt lucrările Tale şi sufletul meu o ştie foarte bine.”

Poate îți spui: „Da, dar tu nu știi limitările cu care mă confrunt eu. Iar când vine vorba despre imaginea mea de sine, în fiecare zi mă lupt să simt că mă ridic la înălțime.”

Pastorul Jim Penner spune: „Am stat de vorbă și m-am rugat cu mulți oameni care se luptă cu probleme de ordin fizic […] boală, diabet, cancer, probleme de greutate, boli musculare și autoimune. Limitările cu care se confruntă o familie de oameni în fiecare zi sunt nesfârșite. Și totuși, Efeseni 2:10 (NTR) spune că «noi suntem lucrarea Lui, creaţi în Cristos Isus». Dumnezeu a știut exact ce face atunci când te-a creat. Ești unic în lumea întreagă. Iar asta te face special.”