Să primești de la Dumnezeu
marţi, 14 ianuarie

„Dacă va zice cineva […] și dacă nu se va îndoi în inima lui, […] va avea lucrul cerut.” (Marcu 11:23)

Pentru a primi ceea ce Dumnezeu a promis în Cuvântul Său, trebuie să faci trei lucruri. Mai întâi, trebuie să fii hotărât. Apucă promisiunea Lui și nu îi da drumul. Fii perseverent! Dumnezeu răspunde unei credințe care nu renunță și știe ce dorește: „La Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putință” (Matei 19:26). Fostul mare baschetbalist Sam Ewing spunea: „Nimic nu e mai stânjenitor decât să vezi pe cineva cum face ceva ce tu ai spus că nu se poate face.”

În al doilea rând, trebuie să îți vizualizezi biruința. Înainte de a începe construcția, arhitectul are deja în minte imaginea rezultatului final. Prin credință și-a „văzut” Avraam copiii și i-a numărat ori de câte ori a ridicat privirea spre stele (vezi Geneza 15:5). Folosește-ți memoria ca să revezi biruințele din trecut și imaginația ca să prevezi biruințele viitoare. Așa a făcut David când l-a răpus pe Goliat. Privește-ți uriașul în față și declară: „Vei cădea, în Numele Domnului.”

În al treilea rând, adresează-te situației cu care te confrunți. Isus a spus: „Dacă va zice cineva muntelui acestuia: «Ridică-te și aruncă-te în mare», și dacă nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ce zice se va face, va avea lucrul cerut.” Ai observat? Isus folosește cuvântul „crede” o dată, iar cuvântul „zice” de două ori. Oare să fie pentru că știm deja atât de multe despre credință și ar fi cazul să mai învățăm câte ceva despre cum ar trebui să vorbim într-o anumită situație sau cum ar trebui să ne adresăm situației respective? Nu vorbi doar despre muntele tău, ci vorbește-i muntelui! Aliniază ce ai de spus cu ce spune Cuvântul lui Dumnezeu. Fă din Cuvântul Lui cuvântul tău și atunci muntele ți se va supune. Nu are încotro – așa a spus Isus!