„Felicitări pentru noul sediu!”
miercuri, 5 august

„Mă duc să vă pregătesc un loc.” (Ioan 14:2)

O doamnă a comandat odată două buchete de flori – unul pentru un prieten care își mutase firma într-un nou sediu, iar celălalt pentru înmormântarea unui alt prieten. Din nefericire, florăreasa a încurcat comenzile, și, drept urmare, prietenul care își mutase firma într-un sediu nou a primit un buchet de flori cu un bilețel care spunea: „Sincere condoleanțe”, în timp ce buchetul care a ajuns la înmormântare avea un bilețel pe care scria: „Felicitări pentru noul sediu!”

Dacă ești copil de Dumnezeu răscumpărat de El, și tu vei auzi odată cuvintele acestea: „Felicitări pentru noul sediu!” Cerul nu este o stare de spirit și nici un spațiu virtual celest. Este un loc pregătit pentru oameni pregătiți. Biblia ne vorbește despre „întreaga familie, în ceruri şi pe pământ” (Efeseni 3:15, NTR). Poate unul dintre cei dragi ai tăi a plecat deja de aici și te așteaptă acolo, iar tu te gândești cu bucurie la clipa revederii. Poate te întrebi dacă ne vom recunoaște unii pe alții. Da! Chiar crezi că în Cer vom ști mai puțin decât am știut pe pământ? Eu nu cred. Pavel spune: „Atunci voi cunoaşte pe deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin” (1 Corinteni 13:12, NTR). Nu doar că ne vom cunoaște unii pe alții, ci vom mânca împreună și ne vom bucura de părtășie unii cu alții pentru totdeauna. Imaginează-ți mâncărurile cele mai alese – fără pic de colesterol! Imaginează-ți un loc unde nu există boală. Și – cel mai important – un loc unde nu există suferință pentru că Însuși Dumnezeu „va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că […] au trecut” (Apocalipsa 21:4).

În momentul acesta din viața ta ai siguranța că dacă ai muri azi ai ajunge în Ceruri? Poți avea siguranța aceasta punându-ți încrederea în Cel care a plătit pentru toate păcatele tale, și care îți oferă darul vieții veșnice.