Trebuie să știi care e scopul vieții tale
vineri, 8 noiembrie

„Am fost zidiți […] pentru faptele bune.” (Efeseni 2:10)

Biblia spune că Dumnezeu „ne-a creat pe fiecare prin Cristos Isus ca să ne alăturăm Lui în lucrările pe care le face, în faptele bune pe care le-a pregătit pentru noi să le facem și pe care ar fi bine să le facem” (traducere după MSG). Înainte de a lua o decizie cu privire la cariera pe care vrei să o urmezi sau la lucrul căruia îi vei dedica viața ta, cere călăuzire de la Dumnezeu. Nimic nu poate înlocui cunoașterea voii Lui. Dacă nu o cunoști, riști să îți petreci viața făcând altceva decât ceea ce ar trebui să faci. Și chiar dacă ești bine plătit, vei experimenta un sentiment de gol interior și de lipsă de împlinire. Psihiatrul austriac Viktor Frankl, supraviețuitor al lagărelor naziste, spunea: „Fiecare dintre noi are vocația sa proprie, misiunea sa proprie în viață de a duce la îndeplinire o anumită sarcină care se cere împlinită. De aceea, niciunul dintre noi nu poate fi înlocuit și viața lui este irepetabilă. Așadar, sarcina fiecăruia dintre noi este pe atât de unică pe cât de unică este oportunitatea lui de a o împlini.” Dumnezeu te-a creat pentru un anumit scop. Responsabilitatea (și bucuria) ta este să identifici acest scop.

Iată patru întrebări pe care ți le poți pune dacă dorești să îți identifici scopul vieții:

1) Ce caut? Fiecare dintre noi are o dorință arzătoare a inimii; ceva ce rezonează cu cele mai adânci gânduri, dorințe și sentimente ale noastre; ceva ce ne mistuie sufletul.

2) De ce am fost creat? Gândește-te la combinația unică de abilități pe care le posezi, la relațiile și resursele de care dispui, la istoricul tău personal și la oportunitățile care te înconjoară. Toate acestea sunt indicatoare care îți arată direcția.

3) Cred în potențialul meu? Un expert în conducere spune: „Niciun om nu poate să se comporte în mod consecvent într-un mod care să fie în conflict cu felul în care se vede pe sine.”

4) Când ar trebui să încep? Răspunsul la această întrebare este: „Acum!”