Schimbă-ți atitudinea
duminică, 15 decembrie

„Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă!” (Filipeni 4:4)

Cheryl se plângea mereu că nu câștigă suficienți bani, nu poate să-și permită lucrurile pe care și le dorește și de aceea nu are cum să ajungă ceva în viață. Consilierul ei i-a spus:

— Îți irosești energia plângându-te în loc să o folosești pentru a progresa.

— Nu înțelegi, i-a răspuns Cheryl. Problema e slujba mea, nu eu.

— Slujba ta prost-plătită s-ar putea să fie o problemă, la fel și șeful tău care te suprasolicită, dar când tu ești supărată tot timpul, îți faci mai mult rău decât ți-ar putea face șeful sau slujba ta.

— Și ce pot să fac? a întrebat Cheryl.

— Nu îți poți controla nici șeful și nici slujba, dar poți controla felul în care te raportezi la ambele, i-a răspuns consilierul. Schimbă-ți atitudinea!

Cheryl a făcut întocmai și când a încetat să se mai plângă de viața ei, cei din jur au observat. A fost promovată și datorită noului statut, a devenit mai căutată pe piața muncii. În decurs de câteva luni a fost transferată pe un post mai bine plătit, cu un șef mai înțelegător.

Oamenilor care au o atitudine bună li se întâmplă lucruri bune. Iar atitudinea este ceva ce fiecare dintre noi poate alege, indiferent de circumstanțe. Pavel scria: „Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă!” Unde se afla Pavel în momentul în care a scris aceste cuvinte? În închisoare! Cui se adresa el? Unor oameni care nu se aflau în închisoare. Oare de ce a repetat: „Iarăși zic: Bucurați-vă!”? Pentru că de multe ori uităm și cădem foarte ușor din nou în capcana negativismului. Bucuria autentică este ceva ce vine dinăuntru și nu este influențată de oameni sau de situații din afară. Isus a zis: „V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea să rămână în voi, și bucuria voastră să fie deplină.”