Crede că Dumnezeu dă „lucruri bune”
miercuri, 14 august

„Cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!” (Matei 7:11)

Crucea dovedește cât de mult te iubește Dumnezeu. „El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?” (Romani 8:32). Și „toate lucrurile” înseamnă toate lucrurile! Dacă ceva e promis în Cuvântul lui Dumnezeu, este voia lui Dumnezeu, așa că refuză să te mulțumești cu mai puțin. Dar abordarea ta trebuie să fie hotărâtă, altfel nu va funcționa (vezi Iacov 1:6-8). Psalmistul spune: „Un lucru cer de la Domnul şi-l doresc fierbinte” (Psalmul 27:4). Spune-I lui Dumnezeu exact ce dorești. Iar dacă umbli în supunere și cauți să Îi fii pe plac, mergi înaintea Lui cu încredere.

„Dacă nu ne osândeşte inima noastră, avem îndrăzneală la Dumnezeu” (1 Ioan 3:21). Dar ai mare grijă: vinovăția subminează credința! Când îngădui păcatul în viața ta, ajungi să nu te mai simți bine în prezența lui Dumnezeu și nu mai ai credința care să îți aducă rezultatele pe care le dorești. Așa că ocupă-te imediat de orice păcat. Miracolele sunt experimentate de cei care cred, așa că revino într-o poziție în care să poți să te încrezi cu tărie în Dumnezeu pentru lucrul de care ai nevoie. El nu Și-a schimbat planurile pentru viața ta. Circumstanțele și vremurile se pot schimba, dar „cuvântul promisiunii lui Dumnezeu este hotărât pe vecie în ceruri și se împlinește întotdeauna” (vezi Isaia 40:8, traducere după KJV).

Isus a spus: „Cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer!” Să observăm cuvintele „lucruri bune”. Parcă seamănă cu o altă promisiune biblică. „[El] nu lipseşte de niciun bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană” (Psalmul 84:11). Iar dacă Dumnezeu spune „nu”, înseamnă că lucrul pe care ți l-ai dorit nu ar fi „bun” pentru tine. Ai încredere în El, pentru că are ceva și mai bun pregătit pentru tine.