Construiește o relație cu copiii tăi
vineri, 26 aprilie

„Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc.” (Psalmul 127:1)

Cum ai descrie relația pe care o ai cu copiii tăi? Încordată? Emoționantă? Dificilă? Plăcută? Dacă vrei să afli adevărul, întreabă-i ce simt față de tine și de familia din care fac parte. Dar ai grijă – s-ar putea să nu-ți placă răspunsul lor!  Faptul că sunteți o familie creștină nu te scutește de aflarea adevărului. Vechea noastră natură încă se mai manifestă uneori, iar obiceiurile adânc cimentate pot duce la o comunicare deficitară. Atunci când principiile biblice sunt ignorate, rezultatul este durere și tensiune în familie. Îmi vin în minte trei imagini: 1) Rebeca îl iubea pe fiul ei Iacov mai mult decât pe fratele său Esau, așa că l-a folosit pe acesta pentru a-l înșela pe tatăl lor, Isaac, și pentru a provoca dezbinare în familie (vezi Geneza 27). 2) Eli, marele preot, și-a lăsat băieții să-și facă de cap, iar în cele din urmă acest lucru l-a costat viața (vezi 1 Samuel 3-4). 3) David a predicat un lucru, dar a practicat altul, iar copiii săi (așa cum sunt predispuși copiii să facă) au fost mai mult influențați de ceea el ce făcea decât de ceea ce spunea (vezi 2 Samuel 11, 13, 15-16; 1 Regi 11). Nimeni nu scapă; nici David, nici Rebeca, nici Eli – nici tu!

Dar evaluarea este inutilă dacă aduce doar vinovăție fără acțiune. Așadar, ce ar trebui să faci? Fă-ți timp să te apropii de copiii tăi. Rezolvă barierele dintre voi. Nu poți schimba nimic dacă nu ești dispus să recunoști cum stau lucrurile – și uneori schimbarea trebuie să înceapă cu tine. De exemplu, trebuie să-ți schimbi atitudinea? Sau prioritățile? Cum rămâne cu exemplul pe care l-ai dat în ultima vreme? Înainte de a încerca să te ocupi de copiii tăi, roagă-L pe Dumnezeu să se ocupe de tine.

Scrie-ne cum ne putem implica în zona ta!
Suntem dispuși să le dăruim gratuit Mesajul de azi tuturor celor din zona ta (biserici, organizații, spitale, penitenciare, case de bătrâni, mici comunități). Scrie-ne aici!