Învață să lucrezi cu alții
joi, 11 iulie

„Să fiți uniți în chip desăvârșit într-un gând și o simțire.” (1 Corinteni 1:10)

Se spune că era odată un cârd de potârnichi ce trăiau într-o pădure. Păsările erau fericite acolo, dacă n-ar fi fost dușmanul lor cel mai mare, vânătorul de potârnichi. Acesta le imita ciripitul, iar când potârnichile se strângeau, arunca o plasă peste ele, le îndesa într-un coș special și le ducea la piață. Într-un târziu, o potârniche mai vârstnică și mai înțeleaptă a spus:

— Suratelor, am un plan! Când vânătorul va arunca plasa peste noi, să scoatem fiecare capul printr-un ochi de plasă și să batem tare din aripi. Astfel, lucrând împreună, vom putea ridica plasa și vom putea zbura cu ea.

Celelalte potârnichi se declarară de acord, iar în ziua următoare făcură exact așa și reușiră să scape. Când soția vânătorului îl întrebă unde sunt potârnichile, ca să le ducă la piață, omul îi răspunse:

  • Când s-au unit, nu am mai avut cum să le opresc!

În scrisoarea pe care o adresează bisericii din Corint, apostolul Pavel spune: „Am aflat despre voi, de la ai Cloei, că între voi sunt certuri” (versetul 11). Apoi continuă: „Să aveți toți același fel de vorbire, să n-aveți dezbinări între voi, ci să fiți uniți în chip desăvârșit într-un gând și o simțire.” Succesul în orice lucrare necesită moartea oricărui interes personal și a eului. Așadar, atunci când se comite o greșeală, nu te grăbi să arunci vina asupra cuiva. Fii iertător și nu da voie vreunui sentiment de ofensă să prindă rădăcini și să dea roade de amărăciune. Laudă-ți membrii echipei pentru punctele lor tari și oferă-le ajutor în cele slabe. Fii conștiincios și vrednic de încredere, concentrându-te asupra țelului.

Când învățăm să lucrăm împreună, nimeni și nimic nu ne poate opri!