Fii exemplul potrivit!
joi, 13 iunie

„El a făcut ce este bine înaintea Domnului, întocmai cum făcuse tatăl său.” (2 Cronici 26:4)

Circulă o glumă care spune: „Indiferent ce îi învățăm pe copiii noștri, ei insistă să se poarte exact ca noi!” Zâmbim, dar nu e de glumă. Un expert spune: „Învățăm pe alții ceea ce știm, dar reproducem ceea ce suntem.” S-ar putea ca uneori copiii tăi să se îndoiască de ceea ce spui, dar vor crede întotdeauna ceea ce faci. Așadar,

1) Dacă vrei să învețe să petreacă timp cu Dumnezeu, petrece tu însuți timp cu Dumnezeu.

2) Dacă vrei să fie în biserică, du-i la biserică, nu-i trimite acolo.

3) Dacă nu vrei să folosească vorbe urâte, ai grijă ce îți iese ție pe gură.

4) Dacă nu vrei să fumeze, să bea sau să se drogheze, nu te apropia nici tu de vreuna dintre aceste substanțe.

Când una spui, dar alta faci, copiii tăi te vor iubi în continuare, dar în cele din urmă își vor pierde respectul față de tine. Și, ce e mai rău, își vor spune: „Dacă principiile pe care vrei să mi le însușesc nu funcționează pentru tine, de ce să le mai încerc?” Exemplul tău va avea un impact mai mare decât toate îndemnurile tale.

Citește cu atenție următoarele două versete. Primul se găsește în Vechiul Testament: „El a făcut ce este bine înaintea Domnului, întocmai cum făcuse tatăl său.” Al doilea se găsește în Noul Testament: „Îmi aduc aminte de credinţa ta neprefăcută, care s-a sălăşluit întâi în bunica ta Lois şi în mama ta, Eunice, şi sunt încredinţat că şi în tine” (2 Timotei 1:5). Între aceste două versete au trecut mii de ani, dar adevărul pe care îl învață este veșnic: Fii exemplul potrivit!