Primește încercarea cu brațele deschise (2)
vineri, 17 mai

„A legat pe fiul său, Isaac şi l-a pus pe altar.” (Geneza 22:9)

Avraam l-a considerat pe Isaac un dar special de la Dumnezeu. Însă darurile primite de la Dumnezeu sunt extraordinare – și extraordinar de periculoase. De ce spun asta? Pentru că dacă începi să cultivi darurile pe care ți le-a dat Dumnezeu, te paște pericolul să ajungi să te bazezi pe ele mai mult decât te bazezi pe Dumnezeu. Și atunci cea mai puternică armă a ta devine cea mai mare slăbiciune a ta.

Dumnezeu a fost Cel care i-a dat lui Lucifer o înfățișare frumoasă și o voce superbă și darurile acestea au fost folosite la început pentru a-I da slavă lui Dumnezeu. Apoi Lucifer a început să se uite în oglindă și să își admire frumusețea. A început să slăvească darul pe care îl primise în loc să Îl slăvească pe Dumnezeu. Lecția pe care trebuie să o învățăm din căderea lui Lucifer este aceasta: Ceea ce nu transformi în laudă, se transformă în mândrie. Și asta este o problemă, pentru că „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar dă har celor smeriţi” (Iacov 4:6). În loc să îndrepte laudele spre Dumnezeu, Lucifer le-a dat voie să îi alimenteze orgoliul. Dorința lui păcătoasă de a fi înălțat a dus la căderea lui Lucifer. Care sunt cele mai mari daruri pe care le-ai primit de la Dumnezeu? Care sunt cele mai însemnate oportunități de care te-ai bucurat pentru că așa a vrut Dumnezeu? Ce vise mărețe a zămislit Duhul Sfânt în duhul tău? Acela este „Isaac” al tău. Și trebuie să îl iubești pe acest „Isaac” și să te bucuri de el, dar niciodată să nu îi dai voie să ia locul lui Dumnezeu în viața ta.

Uneori visele date de Dumnezeu nu doar se nasc, ci trebuie să renască. Dacă devin mai importante pentru tine decât Dumnezeu, trebuie să le sacrifici de dragul sufletului tău. Trebuie să le pui pe altar și să ridici cuțitul. Uneori visul tău trebuie să moară pentru a putea învia spre slava lui Dumnezeu.