Primește încercarea cu brațele deschise (1)
joi, 16 mai

„Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam.” (Geneza 22:1)

Biblia spune: „Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam şi i-a zis: «Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, pe Isaac; du-te în ţara Moria şi adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ţi-l voi spune.» Avraam […] a pornit spre locul pe care i-l spusese Dumnezeu” (versetele 1-3). Vei spune: „De ce ar vrea Dumnezeu să mă încerce?” În primul rând, ca să-Și dovedească credincioșia față de tine. În al doilea rând, ca să-ți ofere ocazia să îți dovedești credincioșia față de El.

Încercările prin care treci sunt poligonul lui Dumnezeu. Sunt mijlocul prin care treci la următorul nivel în Împărăția Lui. În ziua aceea, Avraam a dovedit că nu iubește pe nimeni mai mult decât pe Dumnezeu. Și în ziua aceea Dumnezeu i S-a descoperit lui Avraam ca Iehova-Iire, „Dumnezeu care poartă de grijă”. Atunci când îți exerciți credința, descoperi credincioșia lui Dumnezeu. De aceea îți încearcă Dumnezeu credința. Iar încercările devin din ce în ce mai dificile pe măsură ce miza crește. Ele vor fi mereu legate de ce este cel mai important pentru tine.

În ce anume îți găsești identitatea? În ce anume îți găsești siguranța? Acela este „Isaac” al tău. Dumnezeu te va încerca pentru a Se asigura că îți găsești identitatea și siguranța numai în El. Ba chiar va ataca orice lucru în care îți pui încrederea mai mult decât în El, până când vei fi gata să pui acel lucru pe altar. Nu îți face griji; nu trebuie să trăiești cu teama constantă că Dumnezeu îți va lua ce e mai important pentru tine. Dar dacă vreodată darul devine mai important pentru tine decât Dătătorul, atunci însuși lucrul pe care El ți l-a dat pentru a-Și duce la îndeplinire scopurile ajunge să submineze planul Lui pentru viața Ta. Și de aceea Dumnezeu va trebui să Se ocupe de problemă.