„Operațiunea Andrei”
marţi, 14 mai

„Andrei […] l-a găsit mai întâi pe fratele său, Simon, şi i-a zis: «Noi L-am găsit pe Mesia» […] Şi l-a dus la Isus.” (Ioan 1:40-42, NTR)

La începuturile lucrării sale, Billy Graham a vrut să mobilizeze creștinii din bisericile locale să își aducă rudele și prietenii nemântuiți la întâlnirile de evanghelizare la care predica el. Drept urmare, echipa lui a pus la cale „Operațiunea Andrei” – un plan simplu, în cadrul căruia membrii bisericilor treceau pe o listă numele prietenilor lor nemântuiți, începeau să se roage pentru ei și îi invitau la întâlnirile unde predica Billy Graham, ca aceștia să poată auzi Evanghelia. De ce au ales numele „Operațiunea Andrei”? Pentru că ori de câte ori îl întâlnim pe Andrei în Evanghelia după Ioan, acesta aduce pe cineva la Cristos. Mai întâi l-a adus pe fratele său, Petru. Apoi, în capitolul 6, a adus la Isus un băiat care avea cinci pâini și doi pești. Iar în Ioan 12 a adus un grup de greci la Cristos. Și tu poți face același lucru.

Cu mulți ani în urmă, un creștin proaspăt convertit, Albert McMakin, în vârstă de 24 de ani, și-a urcat prietenii în camionetă și i-a dus în fiecare seară la întâlnirile de evanghelizare din orașul său. Se prea poate să nu fi auzit niciodată numele lui Albert McMakin până acum. Dar cu siguranță ai auzit de unul dintre pasagerii din camioneta lui, un tânăr care și-a predat viața lui Cristos chiar în săptămâna aceea – Billy Graham. Andrei l-a adus pe fratele său, Petru, la Cristos, iar Petru a ajuns să aducă mulțimi de oameni la Cristos.

Nu se știe niciodată! Persoana căreia îi vorbești despre credința ta azi sau pe care o duci cu tine la biserică duminica viitoare s-ar putea să fie un om pe care Dumnezeu îl va folosi pentru a înfăptui lucruri pe care nu le-ai fi crezut posibile. Iar dacă tu îți faci partea ta, Dumnezeu Se va ocupa de restul.