Dumnezeu vrea ca tu să reușești (2)
marţi, 21 septembrie

„Mă rog să‑ți meargă bine în toate și să fii sănătos, așa cum îi merge bine sufletului tău.” (3 Ioan 2, NTR)

Isus a spus: „Ce folosește unui om să câștige toată lumea, dacă își pierde sufletul?” (Marcu 8:36). Și pentru a sublinia aceste cuvinte, El a spus povestea unui om bogat care a murit și a ajuns în iad, în timp ce omul sărman din pragul ușii sale a mers în ceruri. Concluzia: nimic nu este mai important decât mântuirea ta! Dumnezeu are un plan și pentru viața ta și El vrea ca tu să reușești!

Ioan scrie: „Mă rog să‑ți meargă bine în toate și să fii sănătos, așa cum îi merge bine sufletului tău.” Observă cuvintele „în toate”. Aici sunt incluse sănătatea, starea de bine mentală și emoțională, familia și relațiile tale, cariera și finanțele. „În toate” înseamnă – în toate! Nu există nici o arie din viața ta de care Dumnezeu să nu fie interesat sau în care El să nu se implice atunci când Îl cauți, Îl asculți și Îl onorezi.

În Vechiul testament El a spus: „Păziți cuvintele acestui legământ și să le împliniți ca să prosperați în tot ceea ce veți face” (Deuteronom 29:9, NTR). Și, în Noul testament, Isus a spus: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra” (Matei 6:33). Nu ești tu implicat total în succesul copiilor tăi? Când ei reușesc în viață, nu sărbătorești tu împreună cu ei? Ca și copil răscumpărat al Său, Tatăl tău ceresc este implicat în succesul tău și îl sărbătorește împreună cu tine. Așa că, începe chiar de azi să te rogi și să crezi în El pentru succesul tău în tot ceea ce intreprinzi.