Trebuie să ai grijă de cei nevoiași (1)
marți, 16 aprilie

„Văduvele lor erau trecute cu vederea la împărțeala ajutoarelor de toate zilele.” (Faptele Apostolilor 6:1)

Deoarece guvernul nu avea grijă de văduve și orfani în vremurile Noului Testament, biserica și-a asumat această responsabilitate. Din nefericire, prejudecata și-a făcut apariția și văduvele și orfanii evrei au primit un tratament preferențial față de văduvele și orfanii neamurilor. Cum au reacționat liderii bisericii? Ar fi putut cu ușurință să respingă acest lucru, așa cum facem noi atât de des. Ar fi putut spune: „Suntem chemați să hrănim suflete, nu stomacuri. Noi ne ocupăm de probleme legate de păcat și mântuire, nu de sandale și supă”. În schimb, iată ce au făcut.

Mai întâi, au convocat o întâlnire pentru a rezolva problema (vezi Faptele Apostolilor 6:2). Ei le-au spus tuturor membrilor că biserica lor lua sărăcia în serios și că fiecare dintre ei era responsabil personal în fața lui Dumnezeu să facă ceva în această privință. Scriptura nu susține comunismul forțat, dar învață în mod clar voluntariatul condus de Duhul Sfânt.

În al doilea rând, au repartizat problema celor mai străluciți și mai buni dintre ei. Au selectat șapte bărbați foarte respectați, plini de Duhul Sfânt și de înțelepciune și le-au încredințat această responsabilitate (vezi Faptele Apostolilor 6:3). În loc să ne pregătim copiii pentru domenii „importante” precum medicina, dreptul, politica sau guvernul, haideți să îi învățăm că grija față de cei nevoiași este una dintre cele mai înalte chemări ale lui Dumnezeu.

De ce 10% din populația lumii se culcă flămândă în fiecare seară sau peste șaptesprezece mii de copii mor în fiecare zi (unul la fiecare cinci secunde) din cauza malnutriției și a bolilor care pot fi prevenite, când putem face ceva în acest sens? Nimeni nu poate face totul, dar Dumnezeu ne-a chemat pe fiecare dintre noi să facem ceva! „Religia curată și neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor și să ne păzim neîntinați de lume.” (Iacov 1:27)

Scrie-ne cum ne putem implica în zona ta!
Suntem dispuși să le dăruim gratuit Mesajul de azi tuturor celor din zona ta (biserici, organizații, spitale, penitenciare, case de bătrâni, mici comunități). Scrie-ne aici!