Nu renunța la al tău Saul
vineri, 19 aprilie

„Du-te pe ulița care se cheamă Dreaptă și caută [...] pe unul zis Saul [...] Căci iată, el se roagă.” (Faptele Apostolilor 9:11)

A mai renunțat cineva la al tău Saul? „A întrecut măsura”. „Este prea dură... prea dependentă... prea bătrână... prea rece”. Iosif a crezut că într-o zi se va reuni cu frații care l-au trădat și așa s-a întâmplat. Soția profetului Osea l-a părăsit și a devenit prostituată. Cu toate acestea, el a ținut ușa deschisă, iar ea s-a întors acasă. Dumnezeu a crezut în Saul. Și a crezut în Saul prin intermediul lui Anania: „Frate Saule, Domnul Isus, care ți S-a arătat pe drumul pe care veneai, m-a trimis ca să capeți vederea și să te umpli de Duhul Sfânt” (v. 17).

Max Lucado a scris: „Povestea mea preferată, similară cu cea a lui Anania, implică doi colegi de cameră din facultate. Dintre ei, cel care era un Anania, era un suflet tolerant. El tolera bețiile nocturne ale prietenului său, vărsăturile de la miezul nopții și somnul de toată ziua. Nu se plângea când prietenul său dispărea în weekend sau când fuma țigări în mașină. Ar fi putut să ceară un coleg de cameră care să meargă mai mult la biserică, să înjure mai puțin sau căruia i-ar putea păsa de altceva în afară de a impresiona fetele. Dar el a rămas cu al său Saul, având credința că s-ar putea întâmpla ceva bun dacă acesta și-ar pune ordine în viață. Așa că a continuat să curețe mizeria, invitându-și colegul de cameră la biserică și acoperindu-i spatele. Nu-mi amintesc o lumină puternică sau o voce puternică. Nu am călătorit niciodată pe un drum pustiu spre Damasc. Dar îmi amintesc clar că Isus m-a doborât de pe pervaz și a aprins lumina. A fost nevoie de patru semestre, dar exemplul lui Steve și mesajul lui Isus au ajuns în cele din urmă la mine”. Așadar, indiferent de situație, nu renunța la al tău Saul!

Vrem să-ți dăruim un cadou!
Solicită-ne broșura Mesajul de azi aici, iar noi o vom trimite gratuit la tine acasă!